Állat

21 ritka állat, melyről nehezen lehet elképzelni, hogy valóban létezik

Tudósok szerint a bolygón összesen 8,7 millió növény és állatfaj él. A szárazföldön élő fajok 86%-a, míg a tengeri fajok 91%-a még felfedezésre vár. Csodálatos, hogy az elmúlt évtizedek, évszázadok során milyen egyedi és különleges állatfajokra bukkantak a tudósok. Ezek közül a lények közül néhány olyan egyedi, hogy szinte lehetetlenség elhinni, hogy ezek valóban itt élnek velünk együtt ezen a bolygón. Mai posztunkban belőlük gyűjtöttünk össze párat.

 

1, Találkozz az egyik legérdekesebb kinézetű mélytengeri élőlénnyel a hordószemű hallal.

2, Egy madár, melynek rendkívül fura formája és neve van. Ő a papucscsőrű madár.

3, Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb lófajtája az Appaloosa. Színűk annyira különleges, hogy az ember nem tudja levenni róla a szemét.






4, Láttál már életedben repülőmakit? Igen repülő mókust mi is láttunk, de makit még nem.

5, Ez a fura tollazatú kis fickó voltaképpen egy koronás tirannusz, mely a verébalakúak rendjébe sorolható.

6, Elsőre úgy tűnnek, mintha rügyek lennének, de ezek voltaképpen úgynevezett umbonia spinosak, melyek amúgy a rovarok közé tartoznak. Talán ők a világ legjobb álcázómesterei.

7, Ez a horgokkal teli hangya az úgynevezett fish-hook ant, mely az emberre nézve is egy veszélyes lény.

8, Ez egy sáskarák, melyről érdemes tudni, hogy 400 millió évvel ezelőtt, jelent meg a földön.

9, Ez egy kék papagájhal, melynek kék színe adja megjelenésének jellegzetességét. az Indiai- és a Csendes-óceánokban honos, de a Vörös-tengertől egészen a Húsvét-szigetekig lehet vele találkozni.






10, Ez a szomorú képű állatka egy skarlátarcú majom, mely az Amazonas egy kis területén található.

11, Ez a furcsa kinézetű rovar egy giraffe weevil, mely hosszú nyaka miatt kapta nevét. Rendkívül érdekes mivel a nőstény példányoktól teljese eltér a külseje.

12, Nem ez az állat semmit sem húz maga után, hanem neki ilyen az eredeti külseje. Ő az úgynevezett Blanket octopus, mely a szubtrópusi és trópusi óceánokban egyaránt megtalálható. A nőstények egyébként 2 méter hosszúak is lehetnek.

13, Ez kis állat valójában egy kis páncélos egér, mely Argentína középső részén fordul elő.

14, Tudjuk a gyíkok általában zöld vagy szürke színűek, ám ez a példány tetőtől-farokig fekete színű.






15, Ez a vörösajkú denevérhal, mely Costa Rica csendes-óceáni partján, a Cocos-sziget közelében található.

16, Ez az ijedt tekintetű fickó a véznaujjú maki, mely a legősibb fajok közé tartozik. Csak és kizárólag Madagaszkáron lehet vele találkozni.

17, Ez a rókához és kutyához hasonlító csodás állat a sörényes farkas vagy más néven guara. Dél-Amerika szerte honos, bár Uruguayban nagy valószínűséggel kihaltak.

18, Ez a cuki fejű, boci szemű lény egy bóbitás szarvas. Leginkább Kína déli részén illetve Mianmar északi területén terjedtek el jobban.

19, Ez az unikornisra hajazó állat egy grimpoteuthis, melyek nyílt és jó mély (3-4 ezer méter) vizekben fordulnak elő.

20, Ez a félig nyúl félig őz formájú állat egy nagy mara vagy pampanyúl, mely Dél-Amerika, azon belül is Argentína középső és déli részén fordul elő.






21, Ez a piócához hasonló ám attól sokkal nagyobb méretű lény valójában egy hal, mely az ingolaalakúak nevet viseli. Leginkább Afrika körül lehet őket megtalálni.

Szerinted melyik nézett ki a legbizarrabbul?

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?