Belföld, Hírek

Kiderült: Gyurcsány Ferenc lett a leggazdagabb képviselő a parlamentben

Budapest — Gyurcsány Ferenc DK-elnök a leggazdagabb képviselő a ma nyilvánosságra hozott legfrissebb vagyonnyilatkozatok szerint!

 

 

 

 

 


A volt kormányfő összesen 1 milliárd 51 millió forint megtakarítással rendelkezik. Gyurcsány azonban nemcsak ebben, de az adósságban is listavezető, szerencséjére 272 milliós tartozása eltörpül a vagyonához képest, s első látásra könnyűszerrel képes lenne intézni.

A második helyre Rogán Antal miniszterelnöki kabinetvezető miniszter került, aki 822 milliós pénzvagyonról adott számot, a harmadik legtehetősebb pedig Seszták Miklós előző fejlesztési miniszter, KDNP-s képviselő 514 millió forinttal, akinek tavaly több mint kilencvenmillió forint jövedelme származott a cégeiből.

Rajtuk kívül két képviselő vagyona haladja meg a 200 millió forintot: Tóth Csaba (MSZP) 239 millióról számolt be, Bajkai István (Fidesz) pedig 219 millióról.

A legnagyobb tartozással Gyurcsány után Bánki Erik fideszes politikus rendelkezik, aki összesen 271 millió forintnyi kölcsönnel rendelkezik. Így hiába van 168 millió forintnyi megtakarítása, több mint százmillió forint mínuszban van a vagyonbevallása szerint.

Még rosszabb helyzetben van a bevallása szerint L. Simon László fideszes képviselő, akinek 226,4 millió forintos hitele van, illetve mindössze 12,4 millió forint a pénzügyi vagyona.

A ma nyilvánosságra hozott nyilatkozatokból kiderül, kik vannak a legjobban eleresztve pénzzel / Grafika: Séra Tamás
A ma nyilvánosságra hozott nyilatkozatokból kiderül, kik vannak a legjobban eleresztve pénzzel / Grafika: Séra Tamás

A vagyonnyilatkozatokból azért az tisztán látszik, hogy az ellenzéki parlamenti pártok vezetői és például egy miniszter között az anyagi helyzetük tekintetében sok-sok milliós a különbség. Ez alól persze, kivétel a már említett Gyurcsány Ferenc.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?