Hírek

Figyelmeztet a szakember, aki a Covid-19-et is megjósolta: még halálosabb betegség közeleg

X kór – így hívják azt a betegséget, ami a koronavírus-járványhoz hasonlóan átsöpörhet a Földön.

 

 

 




 

Könnyen elképzelhető, hogy nem a koronavírus az utolsó nagy pandémia az elkövetkezendő időben. Mark Woolhouse, az Edinburgh Egyetem virológus professzora úgy véli, a koronavírusnál is veszélyesebb betegség jöhet hamarosan.

Woolhouse szerint a WHO már a koronavírusra is figyelmeztetett évekkel ezelőtt. Akkor megjósolták, hogy az egész világot is akár térdre kényszerítheti egy vírus. 2017-től kezdve a WHO kiemelten kezdte kezelni az X kórt, azaz azt az ismeretlen kórt, ami hamarosan jöhet a világon.

„Úgy gondoltuk, hogy a következő nagy pandémiát egy vírus okozza, amiről még semmit sem tudunk. Őszinte leszek: tényleg úgy gondoltuk, hogy ez a legvalószínűbb eseménysor, ami bekövetkezhet„ – magyarázta, hozzátéve: a következő évben a szakértők összeültek, és több lehetséges egészségügyi veszélyforrásról is tárgyaltak: köztük voltak a Mers és a Sars-törzsek. Ez azt jelenti, hogy ugyan nem tudtak még akkor a koronavírusról, de tudományos alapon megjósolták, milyen jellegű vírusnak van legnagyobb esélye X kórrá válni.

A szakember szerint az nem kérdés, hogy lesz másik betegség, egy újabb X kór, már csak az a kérdés, mikor. A professzor szerint pedig egyértelmű, hogy halálosabb lesz a mostani vírusnál – írja a Mirror.

 

 

 

 

forrás: ripost.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?