Belföld, Hírek

Arcunkra fagy a mosoly: akár -13 fok is lehet a héten – Az erős havazás miatt riasztást adtak ki

A hét első felében ismét megérkezik a hó az ország több pontjára, az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is riasztást adott ki. A hó mellett a hideg sem kedvez a fűtésszámlának, az előrejelzések szerint néhol -13 fok is lehet.

 

 

 

 


Hétfőn délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, ugyanakkor északkeleten a nap nagyobb részében még borult lehet az ég. A csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át, és délután már csak az északkeleti megyékben eshet a hó, havas eső, illetve eleinte az eső.

Az északnyugati, nyugati szelet több helyen erős lökések kísérik, délutántól viszont mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 0 és +6, késő este +2 és -5 fok között várható.

A várható erős havazás miatt riasztást adtak ki. /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden eleinte túlnyomóan borult idő várható, majd hazánk nagy részén vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, az északnyugati, nyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Szerdán felhőátvonulásokra lehet számítani, általában sok felhővel, de hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb napos periódusokkal is. Szórványosan előfordulhat hózápor, kisebb havazás, a nyugati határ közelében néhol esetleg havas eső is. Az északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett részeken akár -8, -13 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?