Belföld, Hírek

Felmentették a hároméves kisfiát megölő kunszentmártoni ördögűzőt

Felmentette a minősített emberölés vádja a alól a Szolnoki Törvényszék azt a harmincas éveiben járó kunszentmártoni nőt, aki 2019 novemberében megölte a hároméves kisfiát. A bíróság arra a megállapításra jutott, hogy a nő nem büntethető a kóros elmeállapota miatt, ezért elrendelte az asszony kényszergyógykezelését.

 

 

 

 


T. Júliának az a tévképzete támadt, hogy a kisfiát „megszállta az ördög”., ezért egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a gyerekét. Amikor a párja hazaért és meglátta, mi történt, felkapta a vérző gyereket és a közeli presszóba rohant segítséget kérni. Hiába érkezett azonban gyorsan a helyszínre egy mentőautó és egy mentőhelikopter is, már nem tudták megmenteni a kisfiú életét.

A nyomozás során igazságügyi elmeorvos szakértők vizsgálták meg és megállapították, hogy a nő a bűncselekményt olyan kóros elmeállapotban követte el, ami kizárta beszámítási képességét. A bíróság zárt tárgyaláson hozott ítéletet.

Az ítélet indokolása szerint, a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint nem büntethető, aki a büntetendő cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában követi el, amely képtelenné teszi cselekménye következményeinek a felismerésére, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

Az ítéletet az ügyészség, az elkövető és a védője is tudomásul vette. Az asszony élettársa nem volt jelen a tárgyaláson, mivel a kényszergyógykezelés ellen ő is fellebbezhet, így a döntés még nem jogerős.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?