Életmód, Érdekes

8 tipp és trükk, hogyan szűrjük ki a hamis termékeket

Napjainkban tulajdonképpen már minden márkának és terméknek létezik egy olcsó hamisítványa – az okostelefonoktól kezdve egészen a bőrből készült táskákig. A gond csak az, hogy sok hamisítvány annyira jól kidolgozott, hogy egy laikus szemnek fel sem tűnne, hogy nem egy valódi márkás terméket adtak el neki, pusztán annak egy hamisítványát. Mindjárt más azonban a helyzet, ha tudjuk, hogy mik azok az apró részletek, amik alapján megkülönböztethetőek az eredeti termékek a hamisítványoktól.

 

 

 

1 Ellenőrizd a logót az eszközön.

Hamis samsung tolto

A hamis kütyükkel nemcsak az a baj, hogy rossz minőségűek, de akár életveszélyesek is lehetnek, mivel nem vetették őket alá megfelelő tesztelésnek, és nem kapták meg azokat a tanúsítványokat, melyek elkerülhetetlenek lennének a forgalomba hozatalhoz. Ha nem tudjuk, hogy eredeti vagy hamis terméket vásároltunk, akkor íme néhány tipp, amivel kideríthetjük:

  1. Ha a logó rosszul nyomtatott vagy foltos, akkor biztos, hogy hamis. Könnyen ellenőrizhetjük, ha összehasonlítjuk a telefonunkon látható logóval.
  2. Ha túl könnyű.
  3. Ha fehér helyett sárgás színű.
  4. Ha úgy tűnik, hogy a műanyag rosszul illeszkedik.
2 Ellenőrizd a drága órák hangját és anyagát

Hamis ora

A bolhapiacokon remek lehetőségünk van rá, hogy ritka luxusórákra tegyünk szert. Fontos azonban tudni, hogyan szűrhetjük ki az átveréseket:

  1. A legdrágább óráknak nagyon finom a mechanikájuk, szóval nem szabad ketyegő hangot hallanunk. Tegyük oda a fülünkhöz – ha ketyeg, jobb, ha otthagyjuk.
  2. A hamis órák szélei általában élesebbek, nem olyan szép a kidolgozásuk.
  3. A hamis órák legtöbbször olcsóbb és könnyebb anyagokból készülnek, mint az eredeti változatuk.
3 Ellenőrizd a márkás ruhák és cipők varrását.

Hamis ruha kiszurese

A ruhák és cipők esetében is jelentősen különbözik az eredeti és a hamis termékek minősége. Az öltések általában sokkal tisztábbak és szorosabbak az eredeti termékeken, mind a hamisítványokon. Az eredeti ruhákon és cipőkön gyakran több öltés is található négyzetcentiméterenként. A vonalak sem lesznek olyan egyenesek és szépek, mert a hamis termékek esetében kevesebb anyagot használnak a spórolás végett.

4 Ellenőrizd a ruhák címkéjét.

Hamis ruhacimke

Mindig ellenőrizd a címkéket. Ez nagyon sokat elárul arról, hogy egy termék hamis-e vagy sem.

  1. A hamis termékek címkéi általában gyengébb minőségűek, mivel a gyártóknak nincsenek olyan drága gépei, mint az eredeti cégnek. Így a címkék például sokszor rosszul láthatók.
  2. Ügyeljünk a részletekre: a hamisítványok címkéi sokszor más színűek, és a rajtuk lévő betűk típusa is eltérő.
  3. A legdrágább ruhadarabok címkéin gyakran találkozhatunk sorozatszámmal, ami alapján leellenőrizhető az adott ruhadarab.


5 Ellenőrizd a kozmetikumok és parfümök csomagolását.

Hamis kozmetikai termekek

Az ilyen hamisítványokkal nem szabad viccelni! Sose kenjünk vagy fújjon a bőrünkre bizonytalan eredetű termékeket, mert nemhogy nem használnak, de még akár árthatnak is a bőrünknek és az egészségünknek. Íme néhány tipp, amivel elkerülhető a hamis kozmetikumok és a hamis parfümök vásárlása:

  1. Az eredeti termékeknél a külső celofán csomagolás mindig szorosan illeszkedik a dobozra.
  2. A hamis termékek gyakran rossz minőségű műanyagból és fém anyagokból készülnek.
  3. A lopásgátló mindig a külső celofán csomagolásra van ragasztva, és nem magára a dobozra.
  4. Az eredeti termékek mindig tökéletesen illeszkednek a dobozukba.
6 Ellenőrizd a gombokat.

Hamis ruha gombja

Ha például drága kabátot szeretnénk vásárolni, mindig ellenőrizzük a rajta található gombokat. A drága márkák mindig jó minőségű műanyagból készítik a gombokat, amikbe a cég nevét is belegravírozzák. A hamisítványok ezzel szemben olcsó, könnyű műanyag gombokat tartalmaznak, legtöbbször felirat nélkül, vagy rossz minőségű feliratokkal. Az eredeti termékeknél továbbá a gombok mindig erősen rá vannak varrva az anyagra, és nem csak néhány öltés tartja őket.

7 Ellenőrizd a képernyő minőségét okostelefon vásárláskor.

Hamis telefon kepernyoje

A hamis technikai kütyük sokszor nagyon profin meg vannak csinálva, néha alig lehet például különbséget találni egy eredeti és egy hamis iPhone között. Mégis képesek lehetünk azonban megkülönböztetni őket, ha figyelünk a következőkre:

  1. Az eredeti termékek esetén a telefon az első bekapcsoláskor általában nem olyan fényes, mint a későbbi használat esetén.
  2. A naptárban szereplő számok eltérő betűtípussal rendelkezhetnek.
  3. A képernyő nem lehet durva vagy szemcsés. Ilyen csak akkor történhet, ha a telefon készítésekor alacsony felbontású panelt használnak.
  4. Nem lehet elmosódott a képernyő.
8 Tölts le egy speciális alkalmazást a hamisítványok kiszűrésére.

Hamis markas cipo

Ha úgy döntesz, hogy biztosra szeretnél menni a hamis termékek lefülelésében, akkor a LegitCheck nevű alkalmazás lehet a tökéletes választás. Ez az alkalmazás képes felismerni a hamis ruhákat, cipőket és különféle kiegészítőket. Ezzel rengeteg pénzt takaríthatunk meg, és elkerülhetjük, hogy csalás áldozatává váljunk.

Az alkalmazás minden apró részletet érzékel, olyanokat is, amik szabad szemmel szinte teljesen észrevehetetlenek, mint például a fenti képen látható cipőnyelv, aminek a formája eltér az eredeti változattól.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?