Életmód, Érdekes

7 testrész, ahová soha nem szabad tetováltatni, és elmondjuk, hogy miért

A tetoválások egyre népszerűbbé váltak az elmúlt években. Statisztikák szerint az emberek 43%-a szeretteik tiszteletére, 37%-a pedig mint „divat kiegészítőként” készítteti őket. Nem árt azonban az óvatosság: az orvosok és tetoválóművészek ugyanis úgy vélik, hogy bizonyos testrészek nem alkalmasak a tetováláshoz. Tudjuk, hogy milyen nehéz meghozni egy olyan életre szóló döntést, mint a tetováltatás, ezért összeszedtünk 7 olyan testrészt, aminek a tetoválását határozottan érdemes elkerülni. A cikk végén még egy diagramot is láthattok, hogy mely testrészeken fáj leginkább a tetováltatás.

 

 

 
 

1 Könyök

c9e9b958b19710bae4eb6a08d3

A szakértők azért nem javasolják a könyöktetoválásokat, mert a tinta nagyon hamar kikopik onnan, arról nem is beszélve, hogy nagyon vastag a bőr, így a művésznek még több időt kell ott eltöltenie, mire belevarrja a mintát. Ha az érintett terület nincs megfelelően hidratálva, akkor még hamarabb kikophat a tetoválás.

2 Hónalj

045c735a42a6bcf1bace4f9e09

A hónalj az egyik legfájdalmasabb hely a tetováláshoz. A fájdalom olyan intenzív ezen a területen, hogy az egész folyamat valószínűleg elviselhetetlenné válik majd.

3 Térdhajlat

3b0dbf5cf998cf035166c65ef2

A térdhajlat nagyon érzékeny, köszönhetően az itt található rengeteg idegvégződés miatt. Ez szintén hihetetlenül fájdalmas tud lenni, ezért célszerű elkerülni.

4 Kéz és ujjak

66cd2558bbadc4b8a595e9d877

Ezek a testrészek általában nagyon népszerűek az emberek körében, ám a szakértők nem feltétlenül javasolják. Ezért mivel általában fedetlenek, ezért nagyon ki lesznek majd téve a napfény hatásának, vagyis sokkal gyorsabban kifakulnak. Másrészt mivel folyton szem előtt vannak, ezért számos élethelyzetben, például az erre érzékeny munkahelyeken rendkívül kellemetlenek lehetnek. Harmadrészt pedig az ujjak oldalára készített tetoválások a gyógyulás után szinte azonnal kifakulnak.

 

 
 

 

 

5 Bordák

8ee84f55a1ac1713e541a4578a

Tény, hogy jól néz ki, de rettentően fájdalmas, mivel nagyon vékony a bőr és szinte a csontokat érik a szúrások. A hónalj után ez a második hely ahova nagyon fájdalmas varratni. Állítások szerint a nőknél még nehezebb a gyógyulási folyamat, ugyanis ők napi szinten viselnek melltartót, ami kidörzsölheti a bőrt.

6 Arc

0c90db5c839133781952a8d423

Minden valamirevaló tetoválóművész kihangsúlyozza, hogy az arcon lévő tetoválások csak 2-3 évig mutatnak szépen, utána elhalványulnak. Mivel itt is rengeteg idegvégződés található, ezért nagyon fájdalmas minden egyes tűszúrás. Ha mégis úgy döntesz, hogy vállalod a fájdalmat, akkor utána folyamatosan fényvédővel kell majd kenni a bőröd.

7 Boka és lábszár

bfec1e53448c3dfe5862504a5e

A boka, valamint a lábszár területét a cipő és a zokni folyamatosan irritálja, dörzsöli, így a gyógyulási folyamat is sokkal hosszabb ideig tart. Az ide tetovált minták nagyon hamar kikopnak és elvesztik élénk színüket. Fájdalom szempontjából hasonló a bordákhoz, ugyanis itt is elég vékony a bőr.

Bónusz: tetoválás fájdalomdiagram.

Szóval így néznek ki a legfájdalmasabb testrészek a nők és a férfiak esetében. A vörös területek a legfájdalmasabbak, a narancssárga és sárga területek kevésbé érzékenyek. A kék területek a leginkább fájdalommentesek.

 

 

 

 

forrás

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?