Belföld, Hírek

Itt vannak a legfontosabb változások: így alakul át az egészségügyi ellátás

Az egészségügyi ellátórendszer teljes átalakulását jelentik azok a változások, melyeket közzétettek a legutóbbi Magyar Közlönyben.

 

 

 

 


A fővárosban és Pest Megyében három centrum alá sorolódnak a kórházak a rendeletmódosítás értelmében, melyek pontosan így néznek ki – számol be 24.hu.

Első centrum: A Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézethez a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet (Cegléd) és a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet (Nagykőrös) tartozik majd.

Második centrum: az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő lesz. Ide csak két intézményt soroltak. Az egyik a Szent Margit Kórház, amely egy korábbi kórházösszevonás alkalmával már volt a Szent János egyik telephelye – emlékeztet a lap. A másik idesorolt intézmény a visegrádi rehabilitációs intézet.

Harmadik centrumkórház: a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház.

Kiderül az is, hogy a Honvédkórház ugyan nem vált Centrummá, de néhány nagy fővárosi intézmény irányítása is rá lett bízva, mint például a a Péterfy Sándor utcai Kórházhoz tartozó Országos Baleseti Intézet, a váci kórház, a fővárosi Károlyi Sándor és az Uzsoki utcai, valamint a kistarcsai kórház.

A Honvédkórház vezetőjét továbbra is a honvédelmi miniszter nevezi ki, de az idesorolt kórházak irányítását részben megosztott jogosítványokkal biztosítják, másrészt a szakmai felügyeletet kizárólag az országos kórházi főigazgató hatáskörébe utalták – derül ki a cikkből.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?