Hírek

Óriási a káosz a mutáns vírus miatt: több magyar kamionos is Angliában rekedt – Kint élő honfitársaik összefogtak értük – videó

Egy kint élő magyar sofőr drónfelvételein látszik, a manstoni repülőtérnél beszorult kamionok között egy tűt sem lehetne leejteni.

 

 

 

 


Korábban a Blikk is beszámoltunk róla, hogy Franciaország korábban lezárta határait az Egyesült Királyság felé, mert Dél-Angliában megjelent a koronavírus új mutációja. A napokban megállapodás született a két ország között, melynek értelmében újranyitották a határokat, ám enne következtében hatalmas torlódás alakult ki.

Mártha Márk az RTL Híradójában elmondta, lassan 48 órája vesztegel a kamionjában – már nem tudott eljutni a 40 kilométerre lévő kikötőig, pedig karácsonyra otthon akart lenni.

„Sokszor hallom a hangjukon, hogy a sírás kerülgeti őket, és nekem kell erősnek lenni. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot” – mondta el a férfi családjáról.

Az ott élő magyarok folyamatosan próbálnak átjuttatni élelmet és tisztitószert a kerítésen – a nedves törlőkendő lassan már kincsnek számít. Mint mondja, szerinte méltatlan és megalázó helyzetbe került az összes sofőr, neki is csak a magyarok összefogása ad erőt.

 

Külön facebookcsoport is alakult a sofőrök megsegítéséért, egy közelben lévő magyar asszony például megosztaná otthonát és karácsonyi asztalát is a bajba jutottakkal.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az RTL-nek elmondta, folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket és kapcsolatban állnak a hatóságokkal, hogy minden lehetséges módon segítség a hozzájuk forduló magyarokat. Hozzátették, Magyarország londoni nagykövete szerdán személyesen is tájékozódott az autópályán rekedt magyar kamionosok helyzetéről.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?