Belföld, Hírek

Orbán: jön a digitális Covid-útlevél

Még nem tudjuk, mikor lesz tömeges oltás – mondta a kormányfő.

 

 

 

 


A csata döntő fázisába léptünk, három nap múlva megérkezik az első adag oltóanyag Magyarországra – tájékoztatott Orbán Viktor Facebook-videóban.

 

COVID 2/43. A csata döntő fázisába léptünk. Aki be kívánja magát oltatni a koronavírus ellen, regisztráljon: vakcinainfo.gov.hu!

COVID 2/43. A csata döntő fázisába léptünk. Aki be kívánja magát oltatni a koronavírus ellen, regisztráljon: vakcinainfo.gov.hu // We have entered the decisive phase of the battle. Those who want to get vaccinated against the coronavirus should register at: http://vakcinainfo.gov.hu!

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, December 23, 2020

A miniszterelnök elmondta, hogy az oltási tervet véglegesítették és jóváhagyták. Megerősítette azt is, hogy az első vakcinákból az egészségügyi dolgozók kapnak.

„Később majd, a pontos időpontot még nem tudjuk, de később tömeges oltás is kezdődik majd Magyarországon” – tette hozzá.

Az, hogy milyen vakcinával zajlik majd az oltás, az Európai Unió, valamint a hazai hatóságok által lefolytatott engedélyeztetési eljárásoktól függ.

„Mindenkivel tárgyalunk, nyugati, keleti, amerikai, európai, orosz, kínai és izraeli termékekről is tárgyalunk” – mondta a kormányfő.

Hangsúlyozta, hogy a tömeges oltás önkéntes és ingyenes lesz. Valamint arra kért mindenkit, aki szeretné beoltatni magát, regisztráljon.

Bejelentette: a Belügyminisztérium elkészítette az első verzióját annak a digitális útlevélnek, amely igazolni fogja, ha valaki már védett és nem fertőz meg senkit.

„Tartsuk be a szabályokat és az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra” – zárta a videót a miniszterelnök.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?