Belföld, Hírek

Szijjártó: Ha minden néppárti képviselő úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, lehet, hogy jobb teljesítményt nyújtanának az EP-ben

Szijjártó szerint az Európai Néppárt a legsikeresebb tagjával szemben folytat „boszorkányüldözést”.

 

 

 




 

Mint megírtuk az Európai Néppárt elfogadta Deutsch Tamás jogfosztását. Azonnali hatállyal visszavonták a jogát, hogy a Néppárt nevében felszólalhasson, és visszahívták minden pozíciójából, melyet a néppárti tagsága miatt tölthetett be.

Deutsch Tamás kizárását azután kezdeményezték, hogy a fideszes képviselő a Gestapo és az ÁVO gondolatrendszeréhez hasonlította Manfred Weber néppárti frakcióvezető kijelentését, miszerint Orbánnak nem kell tartania az EU-s jogállamisági követelményektől, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média.

Deutsch azóta több alkalommal is bocsánatot kért Webertől.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI közlése szerint azt mondta: megítélése szerint furcsa, hogy az Európai Néppárt (EPP) éppen a legsikeresebb tagjával szemben folytat „boszorkányüldözést”.

Szijjártó azt is furcsának nevezte, hogy az EPP-frakció éppen az egyik legjobban teljesítő képviselőjétől von meg jogokat.

A tárcavezető ma egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésekre válaszolva azt is mondta, hogy ha a néppárt testvérpártjai a Fideszhez hasonló teljesítményt nyújtottak volna a legutóbbi európai parlamenti választáson, akkor most sokkal erősebb csoportot alkotnának, és nem szorulnának a zöldek és a szocialisták támogatására, és nem kellene elvtelen kompromisszumokat kötve eltávolodni attól az értékrendtől, amelyet az EPP akkor képviselt, amikor Magyarország belépett az EU-ba.

Szijjártó Péter hozzátette: ha a néppárti frakció minden képviselője úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, lehet, hogy jobb teljesítményt tudnának nyújtani az EP-ben.

„Általános megjegyzésként” arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben az Európai Néppárt elnöke az egyik náci főideológust vonta párhuzamba a magyar miniszterelnökkel, és tíz éven át folyamatosan „antiszemitázós, diktatúrázós, autoriterezős vádakkal” kell nap mint nap szembesülnie Magyarországnak, elvárják, hogy ehhez „jó képet vágjanak”. Amikor azonban – fűzte hozzá – ők szembesülnek egy kellemetlen nyilatkozattal, azt azonnal „inzultusként kezelik és kivágják a hisztit”.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?