Hírek, Külföld

Putyin: Ha mi mérgeztük volna meg Navalnijt, már halott lenne

Az amerikai titkosszolgálati anyagok legalizálásának nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a nemzetközi újságírói oknyomozást, amely arra az eredményre jutott, hogy Alekszej Navalnij ellenzéki politikust az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) emberei mérgezték meg – írja az MTI.

 

 

 




 

Vlagyimir Putyin csütörtöki éves sajtótájékoztatóján azt mondta, az anyag publikálása azt jelenti, hogy a „berlini klinika páciense” élvezi az amerikai szakszolgálatok támogatását. „Ha ez így van, akkor helyes, hogy a mi szakszolgálataink ügyelnek rá” – mondta.

De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy meg kell megmérgezni. Minek megmérgezni, kinek kell ő?

mondta Putyin és hozzátette: ha ezt akarták volna elérni, be is végezték volna az ügyet. Emlékeztetett rá, hogy Navalnijt a felesége első kérésére kiengedték Németországba. Megjegyezte, hogy a politikai küzdelemben bevált trükknek nevezte, hogy valaki az első számú vezetőt vádolva az ő szintjére próbálja felhúzni saját jelentőségét, konkrét tettek és program helyett.

Putyin ismételten az érintett nyugati országokat hibáztatta amiatt, hogy Oroszországban nem indult vizsgálat „az ismert blogger” ügyében. Felhívta a figyelmet arra, Moszkvának még az ehhez szükséges szakértői vizsgálati zárójelentéseket sem adták ki. Az orosz elnök egyszer sem mondta ki Alekszej Navalnij nevét.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?