Életmód, Érdekes

24 meglepő tény, ami a legokosabb embereknek is képes meglepetéseket okozni

Bármennyire is okos és tanult emberek vagyunk, mindig ér majd bennünket olyan érdekes meglepetés a világ dolgaival kapcsolatban, melyek hallatán szó szerint leesik az állunk. Ez persze valahol normális és teljesen természetes, hiszen élete végéig tanul az ember és nem létezik olyan személy a Földön, akinek ne lehetne újat mondani vagy mutatni valamilyen témával kapcsolatban. Az alábbi listával is ezt a fajta “döbbenetet” szeretnénk most elérni, ezért 24 kevésbé ismert, de roppant izgalmas tényt gyűjtöttünk össze nektek a lehető legváltozatosabb témákban szörfözve.

 

 

 

1 A gyémánt valódiságának vizsgálatára létezik egy nagyon egyszerű módszer, melyhez csak a leheletünkre van szükség: a hamis gyémántra lehelve ugyanis az bepárásodik, míg a valódi gyémánt átlátszó marad.
2 Egy levágott fejű csótány több hétig is képes élni, utána is csak azért hal meg nagy valószínűséggel, mert éhen hal.
3 Galileo Galilei középső ujját a firenzei Természettudományi Múzeumban őrzik.


4 Az iPhone, a Rubik-kocka és a Harry Potter könyvek az emberiség történelmének legtöbbet eladott termékei.
5 A Mona Lisa éveken keresztül Bonaparte Napóleon hálószobájában csüngött a falon.
6 Az összes ismert érzékszervünkön túl létezik még egy kevésbé ismert emberi érzékszerv, a propriocepció. Ez a különböző testrészeink testhez viszonyított helyzetének érzékelésének képessége.
7 A brazíliai Rio Grande do Norte állam ugyan csak a brazil lakosság kevesebb, mint 5%-ának ad otthont, mégis innen kerül ki a brazil modellek több, mint 70%-a.
8 A banán azért görbe alakú, mert növekedés közben folyamatosan próbál a napfény felé kúszni.


9 A \’Mayday\’ egy vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés, melyet az S.O.S. helyett használnak a hang alapú (rádió) kommunikációkban.
10 Spanyolul az \’esposas\’ kifejezés egyformán jelent bilincset és feleséget.
11 A Twitter logójában látható madárnak van neve, Larry-nek hívják. Ezt a nevet a megalkotója adta neki a népszerű kosaras, Larry Bird után.
12 Nepál fennsíkjaiban olyan óriás méhek élnek, melyek testhossza a 3 centimétert is elérheti. Ezek a méhek olyan különleges mézet termelnek, melynek elfogyasztása hallucinációt okozhat.
13 Amikor lefogyunk vagy meghízunk nem veszítünk vagy termelünk zsírsejteket, pusztán a meglévő zsírsejtjeink változtatják a méretüket.
14 Az ember testében található mikroorganizmusok 99%-a teljesen ismeretlen a tudomány számára.
15 Albert Einstein utolsó szavai örökre ismeretlenek maradnak, mivel németül mondta őket az őt gondozó nővérnek, aki maga nem beszélt németül.
16 A vékony papírlapok okozta vágások fájdalmasabbak, mint a más éles tárgy okozta sebek, mivel itt legtöbbször nem keletkezik elegendő vér ahhoz, hogy ellepje a sebet, így a seb ki van téve a levegő irritálásának.
17 A brit királyi család vérrokonságban áll III. Vlad, más néven Karóbahúzó Vlad, havasalföldi fejedelemmel, akit egyébként Drakula-gróf néven ismert meg a világ.
18 Egy forró fürdővel közel annyi kalóriát égethetünk el, mint félóra sétával.
19. 2011-ben Észak-Korea félmillió dollárt (130 millió forint) adományozott a földrengés sújtotta Japánnak.
20 Salvador Dali bajusza (amit egyébként 2017 júniusában exhumáltak) a művész egész életében ugyanúgy állt.
21 Körülbelül 10 milliószor kellene kattintanunk az egerünkkel ahhoz, hogy az ujjunk mozgatása révén 1 kalóriát elégessünk.

 

 

 

 

22 A ,,nyers” vízből készült jégkocka befehéredik, míg az először megfőzött és utána lefagyasztott víz átlátszó marad.
23 Egy mai okostelefon éves töltésének díja (áramfogyasztás szempontból) kevesebb, mint 1 dollár, vagyis körülbelül 250 forint.
24 Charles Darwin volt az első ismert ember, aki úgy döntött, hogy görgőket szerel a széke lábára, hogy könnyebben mozoghasson az irodájában.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?