Belföld, Hírek

Több celeb neve is felkerült a NAV legnagyobb adósainak listájára

Kiadta a NAV a harmadik negyedéves legnagyobb adótartozók listáját, melyen ugyan ezúttal sincs egymilliárd forintot elérő adóhiánnyal rendelkező adózó, azonban több érdekes név – köztük több celeb neve – is feltűnik.

 

 




 

Az ismertebb nevek sorában nem először bukkan fel Bíró Ilona, azaz Bíró Ica neve az egyéni vállalkozók között az adóslistán. Az egykori modell, a Metal Lady néven ismertté vált énekesnő és fitneszedző az elmúlt években legtöbbször a bedőlt svájcifrank-alapú hitele és kilakoltatása kapcsán került be a hírekbe. Szépségközpontja kialakítására vett fel devizahitelt, amelynek törlesztője majdnem a háromszorosára nőtt, amit már nem tudott fizetni, két ingatlanát a végrehajtó elárverezte, őt pedig kilakoltatták.

De rajta kívül a listán szerepel még:

  • Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. volt vezérigazgatója, az egykori Széchenyi Bank vezetője. A felszámolás alatt álló banknál hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a fővárosi ügyészség.
  • Berki Krisztián tévés celeb neve is tartósan ott parkol a magánszemély nagyadósok között. A botrányhős többedrendű vádlottként belekerült egy fiktív számlás ügybe, amelyben tavaly beismerte a bűnösségét.
  • Bróker Marcsi, azaz Dobrai Sándorné is a listán található, akit 12 milliárd forintos biztosítási csalással gyanúsítanak.
  • Valamint a Frabato néven ismert mágus, Fischl András neve is szerepel a listán.

A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáján egyébként a 2020. szeptember 30. állapot szerint 2851 név olvasható – írja a napi.hu

 

 

 

forrás: noizz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?