Egyéb

Nagy változás jön a Tescónál

Év végi juttatást fizet a Tesco a dolgozóinak, a vírushelyzet miatt pedig újra bevezetik az éjszakai árufeltöltést az áruházban.

 

 

 




 

Negyvenezer forint értékű, egyszeri bónuszt fizet magyarországi dolgozóinak a Tesco. Az áruházlánc így akarja elismerni a beosztottak munkáját, akikre a szokásos ünnepi megterhelés mellett a járványhelyzet miatt további nyomás nehezedik.

A vállalat emellett ismét bevezeti az éjszakai műszakban végzett árufeltöltést, döntésüket a vírushelyzettel indokolták. A Tesco így kívánja csökkenteni a fertőzésveszély kockázatát az év végi tumultusban, amikor a megnövekedett áruforgalom miatt folyamatosan a termékek pótlására van szükség.

„Üdvözöljük az áruházlánc előrelátó döntését. Az áruházak beosztottjai már most is megfeszített tempóban, de fegyelmezetten viselik a járványügyi helyzet fokozódásával járó helyzeteket, miközben látni lehet, hogy az év végére különösen nagy felelősség hárul rájuk a lakosság ünnepi fogyasztásának kiszolgálásában. Ezért javasoltuk korábban, hogy a munkáltató anyagilag is támogassa a fokozott kockázatoknak kitett bolti dolgozókat, hogy érezzék munkájuk elismerését, fontosságát” – mondta el a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Hozzátette: a legfontosabb a munkahelyek megmaradása, illetve hogy az aktív munkavállalók a legkevesebb kockázat mellett tudják végezni munkájukat, így a lakosságot nem fenyegeti az alapellátás leállásának veszélye.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?