Hírek, Külföld

Kijárási tilalmat vezetnek be az Egyesült Királyságban: azonnal kifosztották az üzleteket – videó

Tombol a koronavírus-járvány második hulláma szerte a világon. Számos országban egyre szigorúbb intézkedésekről döntenek a vírus megfékezése érdekében. Az Egyesült Királyságban szerdától egyhónapos kijárási tilalom veszi kezdetét, emiatt pedig pánikszerű vásárlásba kezdtek az emberek.

 

 

 

 




 

Sokak számára már ismerős lehet a tartós élelmiszerekkel telepakolt bevásárlókocsi, hiszen a vírus első hullámában is mindenfélét felhalmoztak az emberek. Most ismét ez történik a briteknél, azonban már kígyózó sorok állnak az üzletek előtt is, mindenki arra vár, hogy valahogy bejuthasson vásárolni.

 

 




 

 

A tartós élelmiszerek mellett tömérdek mennyiségű tisztítószert, tejet, vizet és wc-papírt is felhalmoznak a lakosok. A pánikvásárlásról készült fotókat ide kattintva megtekinthetik. Az országban tehát már nem ez az első alkalom, hogy hasonló történik, hiszen az első hullámban is pillanatok alatt kifosztották a boltokat.

Az vendéglátóhelyek hetekig zárva fognak tartani, akár még a háztartások találkozását is megtilthatjákAz iskolák azonban ennek ellenére is nyitva lehetnek majd. Az országban már több mint 21 ezer fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, valamint 326-an életüket vesztették. Ezzel pedig átlépte az 1 milliót a megbetegedettek száma a vírus eleje óta, a halálos áldozata száma 46555-re emelkedett.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?