Hírek, Külföld

Tragédia: meghalt egy 28 éves orvos a koronavírus elleni oltóanyag tesztelésében

A rio de janeiró-i 28 éves orvos önkéntesen vett részt az AstraZeneca gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem koronavírus-vakcinájának tesztelésében.

 

 

 




 

Megerősítették, hogy „a brazil nemzeti egészségügyi szolgálat megerősítette, hogy meghalt a tesztprogram egy brazil önkéntese. Ő a koronavírus első olyan áldozata, aki részt vett valamelyik fejlesztés alatt álló koronavírus-oltóanyag tesztprogramjában”

A CNN Brazil tévé információi szerint az orvos a frontvonalban dolgozott, két kórházban is. A koronavírussal megfertőződött, és a halála előtt komplikációk léptek fel- írja az Index.

A Bloomberg hírügynökség és az O Globo című brazil lap úgy tudja, hogy a férfi olyan tesztalany volt, aki placebót kapott, mint a kontrollcsoport tagja, nem pedig oltóanyagot„. Ezt viszont más nem erősítette meg. Kivizsgálják az esetet, de az Oxfordi egyetem beszámolt arról, hogy folytatódik a tesztprogram, mert „egy független bizottság következtetése és a brazil egészségügyi hatóságok ajánlása alapján” a közreműködőkre nem veszélyes.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?