Belföld, Hírek

Bicskával támadt egy gyerekre két fiatal az ózdi buszpályaudvaron

Letartóztatta a Miskolci Járásbíróság azt a két fiatalkorút, akiket azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt bicskával támadtak egy gyerekre az ózdi buszpályaudvaron.

 

 

 




 

Az egyik gyanúsított és a kiskorú áldozatuk ismerték egymást, korábban ugyanis egy iskolába jártak. A fiatalok egyike cigarettát kért a gyerektől azonban ő nem adott neki. Ekkor a másik gyanúsított egy bicskát vett elő, azt maga előtt tartotta, miközben azt mondta a kiskorúnak, hogy „van nála valami, amire az emberek jobban hajlanak”.

A gyerek távozni akart, azonban a gyanúsított, aki korábban a cigarettát kérte, ruházatánál fogva visszatartotta. Ekkor kiskorú félelmében átadott egy szál cigarettát támadóinak, miközben a bicskát tartó gyanúsított a kést az oldalához nyomta.

A fiatalokkal szemben rablás miatt indult eljárás. A cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a fiatalkorú támadók a büntetéstől félve megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől.. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a kiskorú tanú befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítás eredményességét. Mindezek miatt a bíróság letartóztatta a két támadót. A bíróság döntésével szemben a gyanúsítottak és a védők fellebbeztek.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?