Életmód, Érdekes

A tudósok felfedtek 8 bizonyított női jellemvonást, amit a férfiak vonzónak találnak fizikailag

Annyi, de annyi alkalommal előkerül az a kérdés, hogy mi tetszik a nőkön a férfiaknak, mit tartanak vonzónak, mi az, ami vágyat kelt bennük… és számtalan válasz is született erre a kérdésre. A BrightSide most egy afféle “brit tudósok” vagy “amerikai kutatók megmondják” listát írt arról, mit néznek meg a fiúk a lányokon, mi az, ami vonzza őket. Mivel az összeállítással mi is tudnánk vitatkozni… arra kérünk benneteket, ti is tegyétek ezt, kommentben!

 

 

 

A nők alakja

Amikor egy férfi megnézi a nőt, a cikk állítása szerint közben tudta alatt azt méri fel, hogy vajon képes-e a gyermekét kihordani vagy sem. Ezért a férfi agy állítólag a nagyobb csípőjű és kisebb derekú nőkre van ráállva, merthogy a nő legyen egészséges és termékeny.

Az erre vonatkozó kutatások eredménye a cikk szerint az, hogy a női testnél az számít, hogy a csípő megfelelően széles legyen a gyermekszüléshez. (A cikkben az ideális derék-csípő arány 7:10.)

Mosoly!

Szerintük a mosoly fontos a hímneműek számára, felkelti az érdeklődésüket, a mosolygó nők nyitottnak tűnnek, és olyannak, aki nem utasítja vissza a flörtölést. Ez a cikk szerint azért nem ilyen egyszerű, mert a fiúk a lányok fogait is nézik, hogy mennyire ápolt vagy ápolatlan, sárga-e stb. Nem a tökéletes hollywoodi mosolyt keresik, csak tudni szeretnék, például azt, hogy büdi-e a nő lehelete. A szép, egészséges fog jelzi, hogy milyen géneket örökölt a nő, és hogy egészséges-e.

Szimmetrikus arc

Állítólag ez az egyik legvonzóbb fizikai tulajdonság. Ennek oka az, hogy az agyunk gyorsabban dolgozza fel a szimmetrikus arc látványát. Bár tökételesen szimmetrikus emberi arc a valóságban nem létezik, minél szimmetrikusabb, annál jobban vonzza a tekintetet.



Az ajkak, a száj formája

Milyen a csókolni való száj, mit tartanak vonzónak a férfiak? Annak ellenére, hogy hódít az ajkak feltöltése, és sokan egészen extrém méretűvé alakíttatják a szájukat, és tudjuk, hogy a csücsöri szelfizés és divatos, a férfiak túlnyomó többsége nem kacsacsőrű emlősökre és durván megvastagított ajkakra bukik, hanem a “közepes méretű” szájakat csókolná.

Szemek

nagyobb szem vonzóbb a férfiak számára. Hasonlókat írnak más oldalak is, van, amelyik úgy véli, az “őzikeszem” az ártatlanságot sugározza, más források úgy gondolják, a nagy szem a fiatalság jele, ezért vonzó. Azt több helyen is írták, hogy a férfiak szeretik, ha a nő sminkeléskor hangsúlyozza a szemét.

A kölcsönös vonzalomnak látható jelei is vannak egyébként: a vérnyomás emelkedik, a pupillák kitágulnak – minél nagyobb a szem, ez annál jobban látható.

Szemöldök

Mivel a szemmel együtt ezt is látják a férfiak, sminkeléskor a szemöldökkel is foglalkozni kell, mert a szép, ívelt szemöldök tetszik a férfiaknak.

Arra azonban felhívnánk a figyelmet, hogy nem az ujjnyi vastag, fekete tetovált szemöldökre buknak.

Testtartás

Ne húzd magad össze, legyen egyenes a testtartásod, ne tartsd görbén a hátadat, ne ejtsd előre a vállaidat, a fejedet se tartsd lehajtva, mert ez nem vonzó.

A ruha színe

A cikk szerint a vöröset nagyon vonzónak tartják a férfiak, a fekete ruhába öltözött nőket pedig intelligensnek és megbízhatónak. Az illusztráció szerint a zöld ruha nem olyan vonzó, mint a piros.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?