Celeb / Híresség

„Hordd azt a kib.szott maszkot!” – Majka teljesen kikelt magából az emberek viselkedése miatt

Közösségi oldalán fakadt ki Majka az emberek maszkviselési szokásai – vagy épp „nem szokásai” – miatt.

 

 

 




 

A rapper igyekszik mindenkit arra buzdítani, hogy viseljen maszkot. Legfrissebb bejegyzésében az ázsiai embereket hozza fel példának, akik meg tudták fékezni országaikban a járványt, szerinte nem véletlenül. Majka úgy gondolja, az ott élők sokkal jobban törődnek nem csak magukkal, hanem másokkal is, hiszen náluk a maszviselés nem eg új dolog és nem a koronavírus-járvány hozadéke: korábban is hordták mindig, amikor csak úgy érezték, hogy elkaptak valamilyen fertőző betegséget.

„Hogy lehet, hogy az Ázsia országoknak sikerült a járványt megfékezni?? Úgy, hogy a Gődény féléket kinevetik, és ha betegek akkor felvesznek egy maszkot. Nem most!! Évtizedek óta, akkor is, ha nincs világjárvány, csak elkaptak egy egyszerű influenzát. Mielőtt mindenféle negatív jelzővel illetnénk őket, tessenek példát venni róluk. Törődnek magukkal, meg másokkal. Ha nem maguktól, akkor törvényileg” – olvasható rapper posztjában, aki ezek után egy, a témával foglalkozó cikk által kiemelt Scott Gottlieb-idézettel folytatta:

“Ez valami nyugati dolog, hogy a maszkviselés az egyéni szabadságjogokkal kapcsolatos politikai vita része lett, és képtelenek vagyunk hordani. Az emberek azt magyarázzák, hogy milyen fontos nyitva tartani az iskolákat, aztán meg azt, hogy nem kellenek a maszkok”!!!

Bejegyzését ezek után egy határozott utasítással zárta le a rapper:

„HORDD AZT A KIB.SZOTT MASZKOT!!!!!!”

„(van, amitől nem véd, de legalább addig se nyúlkálsz a szádba, meg az orrodba)!!!” – tette hozzá.

Majka egyébként – annak ellenére, hogy a korlátozások miatt egy csomó koncertje elmaradt – korábban is arra buzdított mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, mert csak így lehet megfékezni a járványt. A #maradjotthon kampány idején is a közösségi oldalán háborgott, mikor azt tapasztalta, hogy az emberek nem veszik komolyan az intézkedéseket.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?