Állat, Életmód

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról

Ezek a kutyák rengeteget szenvedtek az életük során, de szerencsére miden jóra fordult, amikor rájuk találtak. Az állatvédők rendkívüli munkáját dicséri, hogy a második képen rájuk sem lehet ismerni. Több heti kőkemény munka gyümölcse lett, hogy a kutyusok szinte teljesen felépültek. Némelyik eb szinte a halál széléről jött vissza, és ezt csak az önzetlen embereknek köszönhetik.

 

 

 

Shrek

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról1

Shrek alig tudott mozogni a sártól összecsomósodott szőre miatt. Miután megnyírták és ellátták a sebeit, előkerült a torz külső alól egy 6 éves fajtiszta maltipoo. Shreket is hamar megtalálta új, szerető családja.

Olivia

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról2

A bal oldali kép akkor készült, amikor Oliviát elvitték a menhelyről, ahol csak pár napot töltött. A második képet már egy évvel később, az új gazdájánál fotózták.

Cédrus

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról3

Cédrusnak kihullott a szőre, és az alultápláltságtól kilátszottak a csontjai is, mikor rátaláltak egy Golf pálya melletti cédruserdőben. Azóta ő is boldogan él új otthonában.


Vita

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról4

A német juhászra egy férfi talált rá, egy Los Angeles közelében lévő szeméttelepen. Az éhhalál küszöbén álló kutya felépülése hónapokig tartott, de már maga mögött hagyta a sok szenvedést és társaihoz hasonlóan megszépült.

Iggy

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról5

Iggy alig élt, amikor rátaláltak Mexikóban. A képeken látszik a rettenetes fekély, ami a jobb szemét megfertőzte. A kutyára akkor mosolygott a szerencse, amikor a fotója elterjedt a Facebookon és egy spontán, közösségi adománygyűjtésnek hála az Egyesült Államokba szállították, ahol egy állatkórházban hamar felépült.

Boo

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról6



Boo-t a floridai CARES Állatmenhely fogadta be, miután egy út mellett rátaláltak a vizes, saját vizeletében fekvő kutyára. De neki sem kellett más, csak egy kis szappan és egy olló, hogy visszanyerje az imádni való formáját!

Alana

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról7

Alanában is nehéz volt felfedezni a kutyát a sok szőr alatt. Miután megborotválták és kicsinosították hamar örökbe fogadták. Azóta is boldogan él családjával.

Kincs

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról8

Kincs egy két éves pudli szuka, akit a Natchez-Adams Megyei Humánus Társaság talált meg. Az ő szőre annyira összeragadt a testén, hogy már járni sem tudott tőle. Kincs egy állatorvos fáradtságos munkájának köszönheti, hogy újra ragyog.

Woody

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról9

Woody a gazdájának halála után került utcára. Hónapokig menekült minden segítség elől. Azóta már sokkal barátságosabb és megbízik az emberekben.

Betty

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról10

A kicsi Betty-t is elhagyták gazdái, de azóta már ő is jól van.

Theo

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról11

Theo korábbi gazdája egy költözés során szabadult meg a kutyától. Szerencsétlen már egy éve élt az utcán, amikor a Reményt a mancsoknak nevű egyesület rátalált.

Dolly

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról12

Egy nő hívta ki az állatmentőket a kukából táplálékot kereső Dollyra. A 7 kilós kutyáról 4 és fél kilónyi szőrt nyírtak le.

Ellen

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról13

A Trio Állatmentő Alapítvány talált rá Ellenre. A kutyát úgy kellett kiszabadítani az egész testét ellepő szőrtől.

 

 

 

 

Kenzi

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról14

Kenzit állatvédők vitték be a a San Antonio-i Cocker Spániel Állatmentő szervezethez. Az ő átalakulása is mutatja, hogy egy kis törődéssel és odafigyeléssel mindent meg lehet oldani.

Miley

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról15

Miley-ra egy szemétkupacban találtak rá. A testét sebek borították, alig tudott lábra állni. Azóta már egészséges és új családjától mindent megkap, amire szüksége van!

Rasta

16 szívfacsaró előtte-utána kép a halál széléről mentett kutyákról16

Ez a szerencsétlen kankutya Montreálban kóborolt az utcán. Mikor rátaláltak olyan mocskos volt, hogy nem is tudták először, milyen állattal van dolguk. A nevét az összeragadt szőrtincseiről kapta, amikből mára már egy sem maradt.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?