Életmód

7 jel, ami arra utal, hogy a lelkednek változásra van szüksége

Néha annyira belemerülünk a kötelezettségeink és felelősségeink teljesítésébe, hogy közben elveszítjük önmagunkat. Előfordulhat, hogy egy nap, amikor belenézünk a tükörbe, nem ismerünk magunkra a tükörképünkben. Lehet, hogy túl sok időt pazaroltunk el a nem megfelelő munkában, egy rossz kapcsolatban, vagy baráti körben, és nehéz a lelkünk, mert nem vettük észre, amikor figyelmeztetni próbált bennünket.

 

 

 

Ha gyakran vagyunk nyugtalanok, vagy unatkozunk, az azt jelentheti, hogy kétségbeejtően nagy szükségünk van a változásra, hogy a lelkünk ismét elégtétellel teljen el. Nem kell feltétlen az egész életünket gyökerestől megváltoztatnunk, egy új hobbi, vagy edzésterv is kitöltheti a tátongó ürességet. Azonban ez azt jelenti, hogy őszintének kell lennünk önmagunkkal, és mélyre kell ásnunk, hogy megtaláljuk, pontosan mi az, amit elhanyagoltunk.

Magadra ismertél? Ha igen, olvass tovább, hogy megtudd, milyen jelek utalhatnak arra, hogy a lelkednek változásra van szüksége.

„Az egyetlen módja annak, hogy éljünk, ha növekedünk, az egyetlen módja annak, hogy növekedjünk, ha változunk, az egyetlen módja, hogy változzunk, ha tanulunk. Az egyetlen módja annak, hogy tanuljunk, ha kiszolgáltatjuk magunkat. És az egyetlen mód arra, hogy kiszolgáltassuk magunkat, ha belevetjük magunkat az ismeretlenbe. Tedd meg most! Vesd magad az ismeretlenbe!” – C. JoyBell C.

7 jel, ami arra utal, hogy a lelked készen áll a változásra

1. Az időd legnagyobb részében nyugtalannak és elégedetlennek érzed magad

Ha gyakran elkalandozol a munkádtól, és azon veszed észre magad, hogy csak bámulsz kifele az iroda ablakán, és valami jobbra vágyakozol, valószínűleg drasztikus változásra van szükséged. Manapság sokan úgy érzik, csapdába estek a munkájukban, vagy azért, mert folyamatosan stressznek vannak kitéve, nem találják kielégítőnek a munkát, vagy a főnökük képtelen elvárásai miatt. A Gallup Intézet világszintű felmérése szerint 1 milliárd teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló közül mindössze 15% érzi úgy, hogy leköti a munkája. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók 85%-a boldogtalan munkahelyén.

Ha pedig az időd nagy részében nem elégít ki a munkád, akkor megtörténhet, hogy karriert kellene váltanod. Lehet, hogy szeretnél a saját magad főnöke lenni, vagy visszamennél tanulni, hogy valamilyen más diplomát szerezz. Ebben az esetben hallgatnod kell a megérzéseidre, hogy kitaláld, mi a számodra legmegfelelőbb lépés.

Az unalom egészségi problémákat okozhat, tanulmányok bizonyították, hogy a boldogtalan, elégedetlen emberek esetében nagyobb a depresszió, szorongás, drogfüggőség és más mentális problémák kialakulásának kockázata.

Ne feledd, hogy az irányítás a te kezedben van, senki máséban. Képes vagy megváltoztatni a körülményeidet, csak alaposan meg kell vizsgálnod a lelkedet, és elő kell állnod egy tervvel, hogy megvalósítsd az álmaidat.

2. Nem a szenvedélyeidnek élsz

Amikor reggel megszólal az ébresztő, úgy érzed tele vagy energiával, és készen állsz a munkára? Vagy már most kimerült és lehangolt vagy, ha az előtted álló napra gondolsz? Ha a második lehetőség igaz rád, akkor a lelkednek változásra van szüksége. Meg kell kérdezned magadtól, mi az, amivel szívesebben töltenéd az idődet. Mi az, ami életerővel tölt el téged, és milyen képességeid vannak, amik hasznára válhatnak másoknak?

Minél tovább elnémítod ezt a belső hangot, az annál kitartóbb lesz. Ha nyugtalan vagy, és nehéz a lelked, valószínűleg nem az álmaidnak élsz. Lépj kapcsolatba a benned élő gyermekkel, hogy a lelked igazi céljainak élhess, és semmit ne kelljen megbánnod később. Nem tudhatod, mi lesz, amíg meg nem próbálod.

3. Rossz szokásokat vettél fel

Amikor az emberek boldogtalanok, gyakran kábítószerekkel, alkohollal, szerencsejátékkal, egészségtelen ételekkel, vagy más függőségekkel rejtik el a fájdalmukat. Bár egyesek szerint ezek a függősségek a modern élet melléktermékei, legyőzhetjük őket, ha elsajátítjuk a mindfulness módszerét, és jó szokásokkal helyettesítjük a rosszakat.

Az önpusztító viselkedés a mai világban rendkívül elterjedt, de ha inkább a szívedre és a lelkedre hallgatsz az agyad helyett, rájössz, hogy nincs szükséged ezekre, hogy elfedd a fájdalmat. Figyeljük csak meg azokat a sikeres embereket, akik a szenvedélyeiknek élnek: a legtöbben a jó szokások fontosságára esküsznek. Például mindenki másnál korábban kelnek, hogy megtervezhessék a napjukat, tornászhassanak, egészséges reggelit készíthessenek, emellett kerülik a negatív embereket, sokat olvasnak, és még számos jó szokást követnek. Ahhoz, hogy teljesítsd a lelked valódi céljait, nagy erőfeszítésre lesz szükséged, de megéri a fáradtságot.

4. Úgy érzed, hogy nem vagy a megfelelő helyen

Lehet, hogy inkább érzed magad turistának a városban, ahol élsz, mint állandó lakónak, vagy a lakás, amiben élsz, kellemetlen emlékeket idéz fel benned. Bárhogy is legyen, a lelked úgy érzi, nem tartozik oda, ahol most vagy. Ennek felismerése az első feladat a következő lépés kitalálásához. Ahogy a virágoknak, úgy az embereknek is megfelelő környezetre van szükségük, hogy növekedhessenek és kiviruljanak. Ha nem a megfelelő irányba haladsz, vagy negatív emberek vesznek körül, akkor a lelked talán helyváltoztatásra vágyik.

Ha nem érzed jól magad valahol, az több dolgot is jelenthet:

  • Úgy érezheted, már nem tartozol a régi baráti körödhöz;
  • Nem élvezed a munkádat;
  • Ki akarsz lépni egy toxikus kapcsolatból;
  • Nem ismersz magadra, vagy nem érzed jól magad a bőrödben;

Ha ezek közül bármelyik kijelentés igaz rád, kezdj el jobban odafigyelni a lelkedre – pontosan elárulja majd, mire van szüksége.

5. Úgy érzed „kinőttél” bizonyos embereket és önmagadat is

Mindenki, akivel találkozunk, fontos szerepet játszik az életünkben, akár hosszú, akár rövid ideig marad mellettünk. Mindenkivel valamilyen okkal találkozunk, de idővel kinőhetjük ezeket a kapcsolatokat, ha már betöltötték a maguk szerepét az életünkben. Teljesen rendben van, ha lezárjuk azokat a barátságokat, kapcsolatokat, amelyek már nem rezonálnak a lelkünkkel. Ezt megteheted egészséges és udvarias módon, úgy, hogy eltávolodsz az illetőtől, vagy egyszerűen őszintén elmondod neki, hányadán álltok.

Ne feledd, hogy ez akár önmagadra is vonatkozhat. Ha kényelmetlenül érzed magad a bőrödben, akkor ideje megállnod a tükör előtt, és feltenned magadnak néhány mélyre hatoló kérdést. Bármikor újra feltalálhatod önmagadat, és ehhez nem kell feltétlenül más országba költöznöd, és nem kell teljesen felforgatnod az életedet. Kezdd azzal, hogy megváltoztatod a gondolkodásmódodat, és azokat a dolgokat, amiket nap, mint nap elismételsz magadnak, és meglátod, hogy változik meg fokozatosan az életed is.

„Az emberek folyton a depresszióról beszélnek. A depresszió és a szomorúság között az a különbség, hogy a szomorúság csak azoktól a dolgoktól függ, amik körülötted történnek – bármitől, ami megtörtént, vagy éppen nem történt meg, gyásztól, vagy bármi mástól. A depresszió nem más, mint a tested üzenete a lelkednek: nem játszom tovább azt a szerepet, amit rám erőltetsz. Nem leszek az avatarod, amit a világ számára teremtettél. Ez túl sok nekem.” – Jim Carrey.

6. Állandóan kimerült vagy

Ha a lelkednek változásra van szüksége, olyan érzés lehet, mintha mázsás súly nyomná a mellkasodat. Ha alig várod, hogy visszabújhass az ágyba munka után, úgy érzed, elszakadtál a téged körülvevő emberektől, és egyszerűen csak kimerültnek érzed magad, akkor egészen biztosan változásra van szükséged. Vizsgáld meg az életedet, hogy megtudd, minek kell változnia, és állj elő egy tervvel. Mindannyian megérdemeljük, hogy igazi átéléssel éljünk, úgyhogy tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy felszabadítsd a lelkedet. Még ha ezt az is jelenti, hogy ott kell hagynod a munkahelyedet, ahol nyomorsúgósan érzed magad, vagy másik városba kell költöznöd, akkor is megéri belevetned magad az ismeretlenbe.

7. Az idő nagy részében zsibbadtnak érzed magadat

Ha általában véve nem érzel semmit, a lelkednek méregtelenítésre van szüksége. Természetesen a szeszélyesen változó érzelmek sem jók, de valahol a kettő között megtalálhatjuk az egészséges állapotot. Általában véve úgy kellene érezned, hogy az életednek van valamilyen célja, és elégedettnek kellene lenned vele. Ha nem találunk értelmet az életben, könnyen erőt vehet rajtunk a depresszió. Nem kell minden pillanatban boldognak lennünk, de ha az időnk nagy részében boldogtalanok vagyunk, változásra van szükségünk.

„A krónikus fájdalmat fájdalomcsillapítókkal kezeljük, az álmatlanságot altatókkal, a súlyproblémákat diétával és testmozgással. És ami a legveszélyesebb, a lelkünk veszteségeit mentális betegségnek címkézzük, például depressziónak, és a tüneteket olyan pszichiátriai gyógyszerekkel fedjük el, amelyek csak tovább ronthatnak a helyzeten, azáltal, hogy sebtapaszt teszünk egy sebre, ami a kötés alatt egyáltalán nem gyógyul” – mondja dr. Lissa Rankin, orvos és író.

Néhány összegző gondolat

Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor elégedetlennek érzi magát, és úgy érzi, nem mozdul előre. Ha magadra ismersz, akkor változtass az életmódodon, például alkoss terveket az álmaid megvalósítására, vigyázz jobban az egészségedre, hallgass a megérzéseidre, lépj ki a toxikus kapcsolatokból. Ne ostorozd magad azért, hogy nem sikerült megfejtened az élet értelmét. Igazából senkinek sem sikerül, csak egyesek jobbak a színlelésben.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?