Belföld, Hírek

Az SZFE dolgozói sztrájkot tartottak, a kuratórium azonnal be is kérte a résztvevők névsorát

Az egyetem közleménye szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ezért a sztrájkbizottság tagjai bejelentést tettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.

 

 

 




 

Pénteken a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást folytatta le. Ezúttal a kuratórium ügyvédje nem vett részt a tárgyaláson, csak a munkáltatók. Megegyezés ezen a napon sem született, a tárgyalások szombaton folytatódnak – adta tudomásul az SZFE sztrájkbizottsága egy Facebook-posztban.

A közlemény szerint az egyetem dolgozói csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, amely alatt az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel.

A fenntartó kuratórium pénteken aztán az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját.

„A sztrájkbizottság nem értett egyet azzal, hogy ezt a listát kiadjuk a munkáltatón kívül bárkinek. Kérték a kancellárt, hogy ezt a tényt jelezze a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel, amit nem a kuratórium végez, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak.”

A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), véleményük szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ebből következően se célja, se jogalapja nem volt az adatok átadásának.

Sztrájktárgyalások, 3. napA mai napon a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást…

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem – 2020. szeptember 25., péntek

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?