Celeb / Híresség

Bíró Ica teljesen kiakadt: „Nem tudok és nem is akarok fizetni!”

Az idegességtől remegve, feldúltan jött ki Bíró Ica (63) a tárgyalóteremből: – Jogom van az igazsághoz! – kiabálta a bíróságon, ahol a elmaradt haszonért perelte be 12 millió forintra a devizahitele miatt elbukott házának új tulajdonosa.

 

 

 

 
 

Mint ismert, tavaly május 3-án rendőri sorfal mellett lakoltatták ki az egykori sztármodellt Trencsén utcai családi házából. Csakhogy a budai ingatlant két évvel korábban árverésen megvásárolta valaki, aki most az Ica által ott töltött időt ki akarja fizettetni havi egymillió forintos lakbérként. Ha nem tud fizetni, egymás után a harmadik ingatlanját is elárverezhetik alóla.

– Sokat hibáztak az árverésnél, több vitatható tétel van, mint a késedelmes fizetés, ezért nem is lett volna érvényes a vétel. Rendőrséghez és ugyanide a Budai Központi Kerületi Bírósághoz fordultam, meg is kaptam a felfüggesztő végzést. Majd jött a kilakoltatási moratórium, ezért maradtam jogosan a házban és akkor megkaptam a májusi kilakoltatásról szóló értesítést is. Most pedig havi egymillió forintos lakbért követel tőlem a tulajdonos, egy évre visszamenőleg 12 milliót kéne kifizetnem – magyarázta Ica a per előzményeit Bíró Ica.

– Nem tudok és nem is akarok fizetni! Már kisemmiztek, az utolsó megmaradt zugért harcolok, de úgy látszik, hiába. A bírónő késedelmesnek minősítette az időben benyújtott beadványomat, és nem veszi figyelembe, ahogy ügyvédemet sem hagyta érdemi észrevételeket tenni.

Az egykori Metal Lady már napok óta nem alszik, rendőrségre, jegyzőhöz, ügyvédhez szaladgál, hogy mentse a menthetőt.

– Szakértőt rendelt ki a bíróság, hogy állapítsa meg: hasonló budai ingatlannak mennyi lehet a bérleti díja, jogos-e a 12 milliós igény. Szerintem egyetlen fillér sem jogos! Semennyit nem tudok fizetni, miből tudnék?! Nem vehetik el az utolsó zugot, ahol élek. Elvárom, hogy az igazságszolgáltatás engem is védjen, és ne annak a zsebét tömje, aki már kisemmizett. Ha az utolsó otthonomat is elveszik ezzel a 12 milliós perrel, akkor hajléktalanná válok – mondta a Blikknek Ica.

Joggal ideges, hiszen ha megítélik az elmaradt haszon kifizetését, akkor az utolsó lakása úszhat el.

– Amennyiben a bíróság által jogerősen megítélt összeget a pervesztes fél nem tudja kifizetni, akkor arra a vagyonára terhelik rá, ami fedezi az adósságot. 12 milliónál, amit ilyenkor a perköltség is megfejel, általában ingatlant szoktak lefoglalni és elárverezni, ebből fizetik ki a pernyertes felet – magyarázta dr. Kozma Péter független ügyvéd.

Nem kapta vissza a kulcsát

Mint azt a Blikk elsőként megírta: a tavalyi kilakoltatásánál óriási baki történt, a végrehajtó összekeverte a helyrajzi számokat. A két Krisztina körúti lakása közül Icát a saját nevén lévő utolsó ingatlanjából tették ki, és most abban lakik, amit elbukott bankhitele miatt valaki megvett egy árverésen.

– A sajátom kulcsait nem adták vissza, amiben lakom, abból mennem kell. De hova?! Birtokvédelmet kértem a jegyzőtől, mert nem tudok teleportálni. Amíg a törvényszéken az ügy nincs végleg lezárva, és a rendőrség nyomoz, addig nem lehetne kilakoltatni! – vélekedett Ica.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?