Belföld, Hírek

Siralmasan állunk koronavírusteszt-ügyben: van, akinek egy hetet is várnia kell az eredményre, ám ez még nem minden

Egyre több a panasz, ugyanis az állami teszteknél és több magánlaboratóriumnál is akár egy hetet is várni kell a koronavírusteszt eredményére.

 

 

 




 

Van, aki hiába fizet a tesztekért, hogy idő előtt szabaduljon a karanténból, mire megjön az eredménye, amúgy is kimehet. De akad olyan is, aki a pozitív tesztje ellenére sem kerül karanténba.

Győrfi Máté az RTL Klub Híradójában elmondta: a barátnője Angliából költözött haza, ám az ígért 24-48 óra helyett öt nappal az első tesztelés után kapták meg a negatív eredményt. Ha a második tesztelésnél is ennyit kell várniuk, feleslegesen fizettek, addigra ugyanis lejár a karantén ideje.

Nem ők az egyetlenek, hiszen sorra jelennek meg a felháborodott bejegyzések a közösségi oldalakon. Olyan esetek is napvilágot láttak, hogy tünetekkel rendelkező betegeknél nem végzik el a tesztet, sőt, karantént sem szabnak ki. Az RTL Híradó egyik nézője is arról számolt be, hogy pozitív teszteredménye után sem került járványügyi megfigyelés alá.

Pedig Rusvai Miklós víruskutató szerint nagyon fontos lenne, hogy minél hamarabb kiszűrjék a fertőzötteket. Kedden 726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 13 879-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.




 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?