Celeb / Híresség

Csoda, hogy megérte az ötvenet – nyilvánosságra hozták Michael Jackson boncolási jegyzőkönyvét

Többféle, nagyon súlyos betegséggel küzdött a sztár a halála előtti években.

 

 

 

 


Világszerte sokkolta a rajongókat az 50 éves világsztár, Michael Jackson halálhíre 2009 nyarán, főleg mivel az énekes éppen a visszatérésére készült. Most kiderült, a sztár halálát nem csak a nagy mennyiségben beadott Propofol nevű altató okozta:

Michael Jackson több nagyon súlyos betegségben is szenvedett.

Frissen napvilágra került boncolási jegyzőkönyve szerint súlyos ízületi gyulladása volt, tüdeje pedig annyira begyulladt és elhegesedett, hogy csak egy tüdőátültetés menthette volna meg az életét, azt azonban pont általános gyengesége miatt nem lehetett elvégezni rajta.

Életrajzírója, Ian Halperin azt állította, hogy tüdőbetegsége örökletes volt. Ő mondta el azt is, hogy a sztárnak tüdőtágulata és súlyos emésztőszervi vérzései voltak, gyakran kellett kerekesszéket használnia, mert sokszor a légszomj miatt a járás is nehezére esett.

„A legsúlyosabb a belső vérzése, ami akár meg is ölheti” – mondta el Halperin 2008-ban a The Sun című bulvárlapnak.

Mindezeken túl egy degeneratív csontbetegség miatt ujjai és gerince is eldeformálódott, ráadásul bal szemére lényegében teljesen megvakult. Prosztatamegnagyobbodása miatt gyakran órákig tartott, mire vizelni tudott. Ezen kívül lupusa is volt.

Boncolási jegyzőkönyvének ismertetése után után Dr. Richard Shepherd, igazságügyi szakértő csodának nevezte, hogy az énekes egyáltalán 50 esztendős koráig életben maradt.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?