Állat

47 kilót fogyott egy golden retriever, így megúszta, hogy elaltassák

A Kanadában élő ebet 78 kilósra hizlalta a szerető gazdi, majd úgy döntött, elaltatja. Egy szakértő segítségének köszönhetően azonban erre nem került sor.

 

 

 




 

Jelentős túlsúllyal küzdött Kai, ezért gazdája úgy döntött, hogy fájó szívvel, de inkább elaltattatja a kutyát. Az orvos azonban ahelyett, hogy beadta volna a golden retrievernek a végzetes injekciót, inkább egy menhelyre vitte, ahol már 47 kiló feleslegtől szabadult meg, írja a Daily Star.

Amikor Kai utolsó útjára indult gazdijával, már több mint 78 kilót nyomott. Olyan kövér volt a kutya, hogy jóformán állni is képtelen volt egyedül.

Az albertai állatmenhelyen azonban pártfogásába vette Pam Heggie, és a nő, na meg a szigorú diéta és a rendszeres testmozgás segítségével kevesebb mint felére fogyott, mint amikor az intézménybe került.

 

 

 

 

 

Kezdetben még a gyaloglás is nehezére esett, ma viszont már boldogan szalad labdája után, minden gond nélkül ugrálja át az útjába kerülő rönköket az erdei kirándulásokon, és alig várja a napi sétákat.

Kai most 31 kilót nyom, ami nagyjából fajtája normál testsúlyának (25-34 kg) felel meg. A golden retriever azonban könnyen elhízik, mert annyit esznek, amennyi ételt a gazdájuk eléjük tesz. Valószínűleg Kai esetében is az előző gazdi túláradó szeretete és gondoskodása vezetett kis híján tragédiához.

„Ez önmagában egy csoda” – mondta Kai nagy fogyásáról Dr. Jared Lawrence, az eb életét megmentő állatorvos.

A vidám kutyus a nagy fogyás óta igazi Facebook-sztár lett. Közösségi oldalán már több mint 22 ezren követik. Ráadásul néhány hete egy hatalmasra hízott Woody nevű husky is csatlakozott a csapathoz. A kutya fogyókúrája 95 kilóról indul, de Kai eredményeit elnézve esetében is csak idő kérdése a siker.

Woody’s first weigh in!!Woody came into care @misfitsofalberta.animalrescue on July 12,2020 weighing 95.2 kg (over 209 lbs)Today his recorded weight was 88.1 kg (193.8 lbs)!! 💣 🔥 See ya’ later 200’s this guys working on reaching the 180’s!! 🏃 💪🏻 …#fatdog #fatnomore #dogweightloss #dogweightlossjourney #fromfattofit #hardwork #hardworkpaysoffs #workinghard #soproud #gooddog #socute #cutestdogever #cutedog

Közzétette: This is Kai – 2020. augusztus 6., csütörtök

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?