Hírek

Egyre biztosabb, hogy jön a második hullám: újabb szigorításokat vezettek be ezekben az országokban

Egyre több nyugat-európai országban vezetnek be szigorításokat a vészesen közelgő második hullám miatt.

 

 

 
 

Spanyolországban hétfőn újabb régiókra terjesztették ki az utcai dohányzás tilalmát, és bezárták az éjszakai szórakozóhelyeket is, Franciaország rohamrendőrökkel tartatná be az új szigorítóintézkedéseket a koronavírus-járvány terjedése miatt – írja az MTI.

Olaszország mindent megtesz, hogy elkerülje a márciusi történéseket. Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter hétfőn leszögezte: a március óta zárva tartó iskolákat mindenképpen szeretnék szeptember közepén újranyitni, ugyanakkor aggódik a vírus fiatalok közötti gyors terjedése miatt. Éppen ezért az olasz kormány elrendelte az éjszakai szórakozóhelyek bezárását és a forgalmasabb köztereken este hattól reggel hatig kötelezővé tette a maszkviselést.

Hasonló a helyzet Franciaországban is, ahol Párizsban és Marseille-ben egyre több helyen teszik kötelezővé a maszkok viselését. A kormány számít arra, hogy az újabb rendelkezések ellen tiltakozások lesznek, ezért ezeket megakadályozandó rohamrendőröket küldött Marseille-be és a környékére. Anne Souyris párizsi polgármester-helyettes leszögezte: nem kizárt, hogy a fővárosban bevezetik az általános maszkviselési kötelezettséget – írja a 24.hu.

 

 

Spanyolországban továbbra sem javul a helyzet. Jelenleg Nyugat-Európán belül még mindig itt van a legtöbb fertőzött – körülbelül 343 ezer ember. Éppen ezért a spanyol kormány sem tétlenkedik, hétfőn újabb korlátozásokat léptetett érvénybe, amelyek Andalúziát, Kasztíliát és Leónt, Galíciát és Kantábriát érintik. Ezek közé tartozik például az éjszakai szórakozóhelyek éjféli bezárása.

Ezzel egy időben Baszkföld kormányzata egészségügyi vészhelyzetet rendelt el, mely lehetővé teszi, hogy a helyi kormányzat a többi régiónál szigorúbb intézkedéseket hozzon annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzések számának hirtelen megugrását.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?