Külföld

Kína szerint a koronavírusnál is halálosabb betegség terjed Kazahsztánban

Csak július első napjaiban több mint 400 ember halálát okozhatta az egyelőre névtelen kórokozó.

 

 

 

 




 

Eddig ismeretlen, tüdőgyulladást okozó vírus terjedésére hívta fel a figyelmet Kína – írja az Express. A koronavírusnál jóval magasabb halálozási arányú fertőzés Kazahsztánban terjed, ahol június közepe óta tapasztalható jelentős számú megbetegedés.

Az ázsiai ország egészségügyi minisztériuma 32 ezer fertőzést köt az egyelőre név nélküli, korábban ismeretlen kórokozóhoz, amely csak június 29. és július 5. között 451 ember halálát okozhatta.

A kazahsztáni kínai nagykövetség adatai szerint az év első felében 1772 beteggel végzett a titokzatos fertőzés, közülük néhányan kínai állampolgárok voltak.

A betegséget egyelőre „névtelen tüdőgyulladásként” emlegetik a különböző követségi jelentésekben, amiről azt állítják, hogy jóval több megbetegedés végződik halállal, mint a Covid-19 esetében.

 




 

Saul Kisikova, a kazah főváros egészségügyi felelőse az állami hírügynökségnek arról beszélt, hogy naponta nagyjából 300 ember kerül kórházba tüdőgyulladás miatt. Egy másik tisztségviselő azt állította, hogy júniusban megnégyszereződött a tüdőgyulladásban elhunytak száma Kazahsztánban a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A kínai nagykövetség felhívta az országban tartózkodó állampolgárok figyelmét, hogy a koronavírushoz hasonlóan védekezzenek a név nélküli tüdőgyulladás ellen is, azaz viseljenek maszkot, gyakran mossanak kezet és tartsanak mindenkitől 1,5-2 méteres védőtávolságot.

Kazahsztánban eddig 53 021 koronavírusos fertőzöttet azonosítottak, a járvány következtében 264-en vesztették életüket az országban. A lezárásokat a kormány március 16-án vezette be, és egészen május 11-ig voltak érvényben.

Vasárnap újabb szigorításokat léptettek életbe, miután csütörtökön 1962 új fertőzöttet találtak, ami kazah rekordnak számít a napi növekedés tekintetében.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?