Életmód, Érdekes, Külföld

15 érdekes tény Kanadáról, ami miatt piszkosul irigyek vagyunk rájuk

Mi jut eszünkbe először, ha meghalljuk azt a szót, hogy Kanada? Juharszirup? Jégkorong? Netán a Banff Nemzeti Park mesébe illő világa? Ez csak néhány azok közül, amik miatt egy kanadai ember azt mondhatja magáról, hogy piszkosul szereti a hazáját. Vannak azonban más, kevésbé ismert érdekességek is a juharlevél országával kapcsolatban, melyek legalább ennyire dicséretreméltók. Cikkünkben most ezeket az izgalmas érdekességet gyűjtöttük össze, melyek láttán egy kicsit akaratlanul is azt kívánja az ember, hogy bárcsak ő is ebben a különleges országban élhetne.

 

 

1 Amikor a kanadaiaknak semmi dolguk sincs, az utcára mennek, hogy felvidítsák az autósokat.
2 A kanadai Nunavut tartomány rendszámtáblája medve alakú.
3 A kanadaiak imádnak poénkodni, és be kell vallani, hogy nagyon jók is benne.


4 Venezuela és Szaúd-Arábia után Kanada rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel a világon.
5 Egyes jótékonysági szervezetek arra szakosodtak, hogy segítsenek kitakarítani a súlyosan beteg és/vagy idős emberek otthonában.
6 A kanadai pénz vízálló, köszönhetően annak, hogy nem papírból, hanem műanyagból készül.


7 A Kanadaiak rendkívül vendégszeretőek. Olyannyira, hogy a kanadai St. Paul településen például egy UFO-leszállópályát és egy játszóteret is építettek, hogy a távoli galaxisból érkező idegenek meleg fogadtatásban részesülhessenek.
8 A rendőreik is szokatlanul kedvesek. Ez a rendőr például megállt, hogy limonádét vásároljon a háza udvarán italt árusító kislánytól.
9 A kanadai lakosok olyan rendkívül udvariasak, hogy számos vicces mémet is találhatunk ezzel kapcsolatban, melyet természetesen főként a déli szomszédaik vagyis az Amcsik készítenek róluk előszeretettel.

 

 

10 Kanada egyszer megmentett egy Horvátország méretű erdőt.

A kanadai ,,Nagy medve” erdő olyan hatalmas, hogy a kanadai kormány egész egyszerűen úgy döntött, bűn lenne fakivágással belerondítani ebbe az egyedülálló csodába, ezért 2016-ban megtiltották, hogy fákat vágjanak ki ezen a Horvátország méretű hatalmas területen.

11 Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau olyan fiatalos és laza, hogy bármikor leülnénk vele meginni egy sört. Valószínűleg ő a világ egyik legbarátságosabb miniszterelnöke.
12 Kanadában az emberek ott segítik egymást, ahol csak tudják, így az extrém hideg időkben például kabátokat aggatnak a villanyoszlopokra, hogy így segítsék a szegény és/vagy hajléktalan embereket.

 

 

 

 

 

 

13 Egy újabb példa a kanadai udvariasságra: történt egyszer ugyanis, hogy az egyik fővárosi metróállomáson tönkrement a jegykiadó/kezelő automata, amiért egy teljes napra hivatalosan is ingyenessé tették a metrózást. A Kanadaiakat azonban nem ilyen fából faragták, úgyhogy ettől függetlenül ott hagyták a jegyek árának értékét az elromlott és lezárt automatákon… 😀
14 Kanada olyan gyönyörű, hogy a forgalomfigyelő kamera által készített kép is simán beférne a National Geographic magazinba.
15 ,,Először azt hittem, letolattak, de aztán rájöttem, hogy Kanadában vagyok…”

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?