Érdekes, Film

15 tény, amit nem tudtál a híres filmekről

Miért fiú játszotta Kevin lánytestvérét, milyen hangjuk volt valójában a Jurassic Park velociraptorainak?  Ha látunk egy jó filmet, nem is gondolunk bele, hogy a történet mögött mennyi érdekesség bújhat meg. A Bright Side összegyűjtött 15 kevéssé ismert tényt.

 

 

 

1.
Stephen King regényében, az Azban, Pennywise egy bohóc, aki 27 évente tér vissza Derry városába. A történetet első alkalommal 1990-ben alkalmazták filmre, az új adaptáció pedig rá 27 évre került a mozikba. A vérengző bohócot játszó Bill Skarsgard a forgatáskor 27 éves volt.
2.
A bohócot egy valódi erőszaktevő gyilkos, John Wayne Gacy ihlette, aki bohócnak öltözve járta a gyerekzsúrokat. Wayne egyébként egy közösség aktív tagja volt, aki beteg gyermekeket szórakoztatott, és jótékony célra is adományozott.
3.
Jackson Robert Scott, aki Georgie-t játssza az Azban, korábban a Fear the Walking Deadsben és a Gyilkos elmékben is szerepelt. Habár még csak 9 éves, egyáltalán nem fél a bohócoktól vagy a zombiktól, és imád ilyen filmekben szerepelni.


4.
A Jurassic Park velociraptorainak kommunikációja valójában szeretkező teknősök hangja volt.
5.
Az 1992-es A szépség és a szörnyeteg az első olyan animációs film volt, amit a legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelöltek. A szobrocskát végül a A bárányok hallgatnak kapta meg.
6.

A Pixar Fel! című filmjében Carl háza 20.622 darab lufi segítségével emelkedett a levegőbe. A valóságban ehhez 20-30 millió kellett volna.

7.

Egy hiénakutató beperelte a Disney-t a „faj rossz színben történő feltüntetéséért”, miután a Az oroszlánkirályban negatív karakterként jelentek meg az állatok.

8.

Ki tudja, mi a közös Leonardo DiCaprióban, Nicolas Cage-ben és Johnny Deppben? Mindannyian szóba jöttek, amikor a Mátrixhoz a Neo figuráját alakító színészt próbálták megtalálni.

9.

A Reszkessetek, betörők!-ben Kevin bátyjának, Buzznak a barátnőjét igaziból egy lánynak maszkírozott fiú játszotta. A producerek úgy gondolták, erre a szerepre kegyetlenség lenne egy fiatal lányt kijelölni.

10.
Az éhezők viadala Panemben játszódik, ami egy képzeletbeli ország. A Panem szó egy latin mondásból származik: „Panem et circenses”, azaz „Kenyeret és cirkuszt”.
11.
A Harry Potter és a tűz serlege záró képkockáin a következő felirat látható: „A forgatás során egyetlen sárkány sem sérült meg!” Reméljük, tényleg így is van!
12.
A Kaliforniai álom főszerepére először Emma Watsont választották ki, de vissza kellett utasítania, mert addigra már elvállalta A szépség és a szörnyeteg főszerepét.

 

 

 

 

13.
Azt sokan tudják, hogy Cameron Diaz A Maszkban debütált. De azt nem biztos, hogy 12 meghallgatása volt, mielőtt megkapta volna Tina Carlyle szerepét. 7 nappal a forgatás előtt tudta meg, hogy ő lett a befutó.
14.
Mindenki emlékszik az Alkonyatnak arra a jelentére, amikor Bella és Charlie egy étteremben ül, és egy sötétbarna hajú nő ül mögöttük, egy laptoppal? Ő bizony Stephanie Meyer, a könyv írója.
15.
Azt hinnénk, a Jóbarátok című sorozat valamennyi jelenetét New Yorkban vették fel. A valóságban egyetlen jelentet sem forgattak a metropoliszban – valamennyit stúdióban vették fel.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?