Érdekes, Film

Így néznek ki a híres színészek által játszott emberek a való életben

Napjainkban egyre több olyan filmet találunk, amelyeket valóságos cselekmények alapján készítettek. Legyen szó regényről, rejtélyről vagy horrorfilmről, rengeteget tanulunk belőlük az igazgatóknak, forgatókönyvíróknak, színészeknek és más közreműködő alkalmazottaknak köszönhetően. És saját szemünkkel látjuk, hogy mi történt ezen kiemelkedő emberek életében. De tudod-e, hogy azok az emberek, akiknek történeteit a nagy képernyőn mutatták be, hogyan néztek ki a való életben? Fotókat gyűjtöttünk össze valódi emberekről, akiket híres színészek játszottak.

 

 

 

A legnagyobb showman

A híres színész Hugh Jackman egy amerikai showmant Phineas Taylor Barnumot játszott, aki egy egy utazó cirkuszt hozott létre szokatlan művészekkel. A filmben szereplő sok karakter a való életben is létezett, mint például Josephine Clofullia (A szakállas nő), George Costentenus kapitány (A tetovált férfi) és Tom Thumb tábornok. Az utóbbi feleségül vett egy alacsony nőt, aki szintén Barnum cirkuszában dolgozott. Esküvőjük kiemelkedő eseménnyé vált. Azt mondják, hogy egyesek pénzt is fizettek, hogy meghívják az esküvőre.

Erin Brockovich – Zűrös természet

Az amerikai színésznő, Julia Roberts bepillantást engedett nekünk egy Erin Brockovich nevű átlagos nő életébe, aki Hinkley város közösségnek jogaiért harcolt a Pacific Gas and Electric nevű nagyvállalat ellen, amely szennyezte a város felszín alatti vizeit. Erinnek nem volt jogi végzettsége, de határozottsága, kitartása és bátorsága segített neki szembeszállni a társasággal.

Elit játszma

A hollywoodi színésznő, Jessica Chastain egy valódi, Molly Bloom nevű nőt játszott, aki létrehozta saját pókerklubját. Amikor a tevékenysége kiderült, az FBI abban reménykedett, hogy kiadja azon híres emberek nevét, akik a klubját látogatták, de Molly nem fedte fel ügyfelei titkait. Szigorú pozíciója inspirálta Aaron Sorkint, hogy írjon egy forgatókönyvet az ’Elit játszma – Egy 26 éves nő igaz története, aki a világ legexkluzívabb, illegális pókerbirodalmát építette fel’ című könyve alapján.


Eddie, a sas

A fiatal színész, Tarert Egerton játszotta a síelőt Michael “Eddie” Edwards-t, akinek beceneve “Sas” volt. A kudarcainak köszönhetően vált híressé, mivel mindig minden versenyen, amin részt vett az utolsó helyeken végzett.

Escobar

Javier Bardem egy híres kábítószer-kereskedő, Pablo Escobar életének történetét mutatta be, felfedve azt, hogy hogyan vált milliomosává, bűnözővé és egy mindenható befolyásos emberré. A film egy női újságíró emlékiratain alapul, aki szerelmes volt Escobar-ba.

Az igazi kaland

A Matt Damon által játszott Benjamin Mee, és az egész családja úgy döntött, megváltoztatják az életüket, és vesznek egy állatkertet. A restaurálás után az állatkert 2007-ben nyílt meg, és Benjamin megírta ’Az igazi kaland’ című könyvet. A történet főhősei a filmben is játszottak, mint az állatkert látogatói.

Aviátor

Leonardo DiCaprio az USA leggazdagabb embereinek egyikét játszotta – Howard Hughes-t. A repülésben végzett munkája hozta a legnagyobb népszerűséget neki. 27 éves korában Howard olyan társaságot alapított, amely a repülőgépek tervezésével és létrehozásával foglalkozott. A kockázatok ellenére Hughes kipróbálta az általa épített repülőgépeket, és megtörte a repülés sebességének és magasságának összes rekordját. Howard a filmművészetet is kedvelte. 1932-ben ő rendezte ’A sebhelyesarcú’ című filmet, amely klasszikus lett.

Sodródás

Shailene Woodley és Sam Claflin egy szerelmes pár, Tami Oldham Ashcraft és Richard Sharp történetét ábrázolta. Ezek a fiatal és szabad srácok egy luxus-jachton nekivágnak a Csendes-óceánnak. A hajóra azonban a történelem egyik legerőteljesebb hurrikánja csap le. A pár élete ki van szolgáltatva a természetnek.

Életem a szörf

A színésznő, AnnaSophia Robb (a jobb oldali nő a fotón) játszotta Bethany Hamilton szörföző (a bal oldali nő a fotón) szerepét, akit 13 évesen megtámadott egy cápa. Bethany elvesztette a karját és közel volt a halálhoz. Röviddel a baleset után azonban a lány ismét visszaállt a deszkára, és teljesen egészséges szörfösökkel együtt versenyeken vett részt.

 

 

 

 

 

Kódjátszma

Benedict Cumberbatch brit színész játszotta az angol matematikust, Alan Turing-et, aki a második világháború idején a német üzenetek dekódolásának vezető résztvevője lett.

A lehetetlen

2004-ben a spanyol orvos, María Belón Álvarez, akinek szerepét Naomi Watts játszotta a filmben, férjével és három gyerekükkel együtt nyaralni megy Thaiföldre. Egy pillanat alatt egy hatalmas hullám borította be az egész partot, és Maria megpróbálta mind a lehetségest, mind a lehetetlent, hogy megmentse magát és családját.

Final Portrait

Az ausztrál színész, Geoffrey Rush egy sikeres festő és szobrász Alberto Giacometti szerepét játszotta. Ma munkáit több millió dollárért vásárolják meg, és a Final Portrait-nak köszönhetően megérted majd, miért kerülnek a művei egy vagyonba.

Melyek a kedvenc valós történeten alapuló filmjeid? Kérjük, mondd el nekünk kommentben!

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?