Életmód

15 régi családi fotó, amit ma már mindenki elfogadhatatlannak tartana

Változnak az idők. Ami 50 évvel ezelőtt még teljesen normálisnak számított, az ma már sokszor furcsának tekinthető, sok esetben egyenesen tiltott. A mi fiatalkorunkban például még nem volt országos balhé abból, ha a szülő egy doboz sörrel kínálta meg a gyerekét, mellette dohányzott, vagy ilyesmi. A biztonsági előírások sokat változtak azóta, a világ pedig teljesen a feje tetejére állt. Az internetezők most megosztották azokat a régi családi fotóikat, amikből ma biztos, hogy hatalmas felháborodás lenne a közösségi oldalakon, pedig semmi bajunk sem lett tőlük, ugyanúgy felnőttük, mint a mai gyerekek. Ti is emlékeztek esetleg hasonló pillanatokra gyerekkorotokból? 🙂

 

 

 

,,Ez én vagyok, 1991-ben. Egy tipikus ausztrál gyerek, aki sört iszik, miközben egy krokodilt tart a kezében.”

,,Ez a fénykép a nyolcvanas években készült. Anyám lefeküdt a fűre és feltartott egy deszkát, hogy tudjak ugratni a biciklimmel.”

,,Anyám és a nagymamám egy felvonón a 60-as években. A biztonsági előírások akkor még meglehetősen hiányosak voltak.”


Ez egy 1972-es rendezvény, amin az emberek a marihuána legalizálásáért tüntettek. Sokan magukkal hozták a gyerekeiket is.

A 13 éves Yvonne Sayn-Wittgenstein-Sayn hercegné, és a 12 éves Alexander Sayn-Wittgenstein-Sayn herceg, 1955-ben, Németországban.

Ez a fiatal pár 1937-ben korcsolyázni ment a kisbabájukkal.
„Ez a régi családi fotó 1958-ban készült. Akkoriban még lazábbak voltak a közlekedésbiztonsági szabályok, édesanyám például a kezével tartott engem a nagyobb kanyarokban.”

„Édesanyám, miután megszülte a nővéremet. Sült csirkét evett és cigarettázott.”

Hogyan tanították úszni a gyerekeket a 30-as években.


Még a babára sem adtak bukósisakot.

„Ezen a régi fotón apám mellettem dohányzik, miközben csillagszórót ad a kezembe. Ma egy ilyenért rögtön letámadnák őt.”

„A szüleim elvittek egy füsttel és alkohollal teli bárba.”

 

 

 

 

 

„Anyám 2 éves korában egy medvén lovagolt.”

„Kiskoromban anyám odaadta nekem a sörét, hogy megkóstoljam.”

„Ez az egyik kedvenc gyerekkori fotóm. A felnőttek nagyon elfoglaltan kártyáztak, így közben mi annyi alkoholt ihattunk, amennyit csak akartunk.”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?