Életmód, Érdekes, Internet

21 őrült pillanat, amit a Google Earth kameráinak sikerült megörökíteniük

A Google Earth kétségkívül az egyik legnagyobb találmány és fejlesztés, ami csak az internetes világhoz köthető. Nincs ember a Földön, aki ne keresett volna már rá a saját otthonára, esetleg gyerekkori házára az így elérhető műholdfelvételeken. Bár az egyszerű hétköznapi emberek legtöbbször ilyen, vagy ehhez hasonló dolgokra használják, a Google Earth olykor egészen furcsa pillanatokat is lencsevégre kapott, melyekre valószínűleg sosem bukkantunk volna rá magunktól. Most ezek közül szeretnénk megosztani veletek néhányat.

 

 

 

1 A zátonyra futott Costa Concordia roncsa a Google Earth felvételein.

2 Lencsevégre kapott fegyverkereskedő Oroszországban.

3 Az egyik leghíresebb észak-koreai munkatábor, a Jodoki koncentrációs tábor.


4 Az arizonai sivatagban található Davis–Monthan légibázis. itt őrzik az Egyesült Államok második világháború óta leselejtezett repülőgépeit.

5 Gondolkodtál már rajta, hogy milyen lehet egy sugárhajtású vadászgép mögött állni, amikor beindítja a hajtóműveit? Az alábbi Google Earth képen látható nyomok szerint nem túl kellemes.

6 Elcsípett közlekedési baleset. Reméljük, senki sem sérült meg.

7 Kigyulladt kollégium, ami olyan hevesen égett, hogy a Google Earth műholdfelvételein is jól kivehető.



8 A Google Earth-nek szintén van képe a szeptember 11-ei new yorki terrortámadásról.

9 A Google Earth bátor munkatársai még az ukrán Pripjatyba is bejutottak, ahol többek között ezt a felkavaró felvételt sikerült készíteniük.

10 A Google Earth sokszínűségét jelzi, hogy a segítségével akár az elhagyatott (és ma már lezárt) Hasima-szigetre is ellátogathatunk, ami egykoron a japán szénbányászoknak nyújtott otthont, ám a szén elfogyása után kísértet-szigetté vált..

11 Ezen a brazíliai felvételen egy szemetet evő ló látható, ami jól tükrözi az ország nagy részére jellemző állapotokat.

12 Rejtélyes koponya az oroszországi Novaja Zemlja szigetcsoport egyik Google Earth felvételén.

13 A clevelandi emberrablás fogvatartójának, Ariel Castronak a házát még ma is egy kitakart kép jelzi a Google Earth-en, ami csak még kísértetiesebbé teszi a történteket, hiszen a férfi házát azóta elbontották.

14 Első pillantásra olyan, mintha holttestek hevernének a szemetesek körül ezen a chilei felvételen, de ezek szerencsére csak próbababák.

15 Ezek az emberek megtudták, hogy a városukba érkezik a Google Earth csapata, ezért felkészültek a fogadásukra.

16 Rejtélyes piros tó az iraki Sadr város szívében, amelyre azóta sem sikerült magyarázatot találni.

17 Ezek az amerikai tinédzserek úgy gondolták, hogy jó ötlet fegyvert tartani a Google munkatársaira. A rendőrség a képek alapján később őrizetbe vette őket.

18 A trükkös árnyjátéknak köszönhetően, ezen a felvételen olyan, mintha a tengervíz magasabban lenne, mint a szárazföld.

 

 

 

 

 

19 ,,Gyilkosságnak” tűnő esemény egy hollandiai tavon. Az esetet azóta kivizsgálták és a helyszínelés után megállapították, hogy nem történhetett gyilkosság a mólón.

20 A japán nyugdíjas, Ayano Tsukimi úgy próbálja ,,benépesíteni” a mára teljesen elhagyatott szülőfaluját, hogy életnagyságú babákkal helyettesíti az embereket.

21 A horvátországi Galešnjak-sziget, amelyről 2009-ben (a Google Earh felvételeinek hála) derült ki, hogy majdnem tökéletesen szív-alakú. Az aprócska sziget azóta valóságos zarándokhely lett a szerelmes párok számára

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?