Életmód, Érdekes

12 fotó, ami megmutatja az emberi test és akarat hatalmas erejét

Az emberi test az egyik legtökéletesebb és legcsodálatosabb szerkezet. Hatalmas erejét és állóképességét leginkább akkor láthatjuk, amikor szélsőséges körülmények között kell helytállnia. Ilyen szélsőséges körülménynek számít például egy olimpiai aranyat érő evezés, egy több mint 9 órán keresztül tartó plankolás, vagy mondjuk a Mount Everest hegy láb nélküli megmászása.

 

 

 

1) Így néztek ki az angol olimpiai bajnok evező, Alex Gregory tenyerei, miután levette a kesztyűit a két aranyérem megnyerése után.

2) A holland Wim Hof-ot csak „IceMan” néven ismeri a világ. Több mint 20 világrekord fűződik a nevéhez, köztük a leghosszabb ideig jéghideg vízben töltött idő világrekordja.

3) Nik Wallenda volt az első személy, aki kötélen haladt át a Grand Canyon felett. 2012-ben ugyanezt megcsinálta a Niagara-vízeséssel is.


4) George Hood egy volt tengerészgyalogos, aki 9 óra 20 percet töltött „plank”-pozícióban, hogy megdöntse saját rekordját, és pénzt gyűjtsön jótékonysági célokra.

5) Ma Li és Zhai Xiaowei kínai táncosok. Különlegességük abban rejlik, hogy Zhai-nak nincs meg az egyik karja, Ma-nak pedig hiányzik az egyik lába. Ennek ellenére nem adták fel a táncot, és már nagyon hosszú ideje lépnek fel együtt.

6) Az amerikai Alex Honnold volt az első személy, aki 3 óra 56 perc alatt, mindenféle biztonsági felszerelés nélkül mászta meg a Yosemite Nemzeti Parkban található El Capitanon hegyet.
7) A német Johanna Quaas 94 éves, de még mindig gimnasztikázik. 9 éves korában kezdett el foglalkozni vele, de később kézilabdázásra váltott. 56 éves korában aztán visszatért a tornaterembe.

8) A román Giuliano Stroe 2 éves korában kezdte a súlyemelést. 4 éves korában már versenyekre járt, díjakat nyert és rekordokat döntött.

9) Mark Inglis elvesztette a lábát, amikor 23 éves korában autóbalesetet szenvedett Új-Zélandon. Ez azonban nem akadályozta meg őt abban, hogy ő legyen az első ember 2006-ban, aki láb nélkül mászta meg a Mount Everestet.

 

 

 

 

 

 

10) José Antonio Meléndez Rodriguez karok nélkül született, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy megtanuljon gitározni és valóra váltsa az álmát.
kéz nélküli zenész

11) Aaron Ralston túrázás közben balesetet szenvedett, és beragadt a keze egy szikla alá. A karját saját magának kellett amputálnia, hogy 3 nap után kiszabadulhasson a szikla fogságából. Ezután még embereket kellett keresnie, hogy segítséget hívhasson. Példátlan történetéről film is készült „127 óra” címmel.

12) Ezt a fotót a lengyel kerékpáros, Pawel Poljanski tette közzé az Instagramon. Így nézett ki a lába a Tour de France verseny leghosszabb, 165 km hosszú szakasza után.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?