Érdekes

Egy TikTok-videónak köszönhetően talált rá a két éve elveszett apára egy indiai család

Egy rendőr videójában tűnt fel a férfi, aki több mint 2000 kilométerre volt régi otthonától.

 

 

 

Egy TikTok videó segített egy indiai családnak megtalálni rég elveszett szerettüket – számolt be róla a BBC.

R Venkateshwarlu két éve tűnt el a dél-indiai Telangána állam egyik falujából, ahol egész életében élt. 2018 áprilisában felszállt egy teherautóra, mert egy másik faluba kellett mennie dolgozni. A sofőr azonban nem tudta, hogy van egy potyautasa, így amint meglátta az akkor már alvó férfit, kitette az út közepére és otthagyta. Venkateshwarlu gyalog indult el hazafelé, remélve, hogy jó irányba tart. Útközben felvette egy teherautós, órákkal később azonban a férfi rájött, hogy éppen az ellenkező irányba fuvarozta őt. A sofőr a Pandzsáb állambeli Ludhijána városában tette ki őt, amely 2000 kilométerre volt az otthonától.

A férfi innen már nem tudott hazajutni. Hajléktalan lett, kéregetésből élt, a boldogulását pedig az is nehezítette, hogy nem érti a pandzsábi nyelvet, ráadásul a hallása sem jó.

Eközben az ország másik végében a felesége és öt gyermeke nagyon aggódott az eltűnt apáért. A helyi rendőrség segítségével próbálták őt megtalálni, de nem jártak sikerrel.

Végül egy szerencsés véletlennek köszönhetően ölelhették újra magukhoz szerettüket.

A pandzsábi rendőrség egyik tagja, Ajaib Singh készített egy videót a TikTok videómegosztó alkalmazásra, amiben pont Venkateshwarlu szerepelt.

A videóban a rendőr ételt adott a hajléktalan férfinak, akivel nem is tudott beszélni, mert nem értették egymás nyelvét.

@goldypp99##punjabpolice ##virelvideos ##ranglapunjab ##waheguru

♬ original sound – ਸਮਰੱਥ ਰੰਧਾਵਾ👑😎💪

Singh a videóval akarta felhívni az indiaiak figyelmét arra, hogy segítsék a rászoruló embereket, akiknek a koronavírus-járvány miatt még nagyobb szükségük van a támogatásra. A rendőr egyébként emellett számos hasonló, jótékony célú videót osztott meg 800 ezer követővel rendelkező TikTok-oldalán.

A felvételt látta Venkateshwarlu egyik fiának barátja is, aki azonnal szólt erről a férfi családjának. Kapcsolatba léptek a ludhijánai rendőrséggel, akik előkerítették a férfit, majd segítettek neki felhívni a fiát.

„Mindketten sírva fakadtunk, amikor először láttuk egymást. Azt mondta, menjek el érte és vigyem haza” – mesélte R Peddiraju, a férfi fia a BBC-nek.

A rendőrség azt javasolta a fiúnak, hogy várjon ezzel, amíg tart a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén, de a család érthetően már nagyon akarta, hogy a családfő otthon legyen. Szerencsére sikerült engedélyt szerezniük az államok közötti utazásra, Peddiraju pedig egy héten belül meg is érkezett Ludhijánaba. A két éve eltűnt apa végül csütörtökön hazaért, ahol a családja tárt karokkal, nagy szeretettel várta őt.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?