Belföld, Hírek

Most érdemes ingatlant venni: erre számítson a piacon

Budapesten akár 30%-kal is csökkenhetnek az ingatlanárak.

 

 

 

 




 

A koronavírus-járvány a gazdaság számos területére hatással van, így az ingatlanpiacot is jelentősen átformálja. A szakértők elhúzódó válságra számítanak, ami a lakóingatlanok piacán jelentős árcsökkenést eredményezhet.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a válságnak milyen lefutása lesz, de két lehetséges forgatókönyvről beszélnek: a koronavírus eltűnése után az ingatlanpiac lassabb ütemben és alacsonyabb szintről fejlődik, vagy átmeneti erősödés után újabb esés várható, és mindkét esetben hosszú távú hatással lehet a válság mind a bérlői mind az értékesítési piacra.

A munkanéküliség növekedése, a turizmus drasztikus visszaesése odáig vezetett, hogy megkezdődött az ingatlanok árának csökkenése. A szakértő elmondása szerint a válság főleg két ingatlantípust érint Budapesten: a központi elhelyezkedésű, a korábban rövid távú kiadásra szánt lakásokat, valamint a kevésbé előnyös közlekedési lehetőséggel rendelkező társasházakat, lakótelepi lakásokat. Vidéken ott várható nagyobb árcsökkenés, ahol egy-egy jelentősebb gyár található és létszámleépítésbe fogtak. A szakértő hozzátette: az új lakásokat kevésbé érinti majd a recesszió, mivel azok célközönségét kevésbé sújtja a válság.

A fővárosban 30, míg vidéken akár 15%-os árcsökkenés is várható.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?