Érdekes

5 legókészlet, amelynek árából új autót is vehetnénk

Ezek a szettek nem kimondottan a legórajongóknak szólnak, sokkal inkább azoknak, akik komoly befektetést látnak bennük.

 

 

 

Ole Kirk Christiansen egészen biztos, hogy nem gondolta 1932-ben, amikor elindította vállalkozását, hogy a világ legnépszerűbb építőkockáját hívja életre ezzel. A cég immár a világ harmadik legnagyobb játékkészítő vállalata, és mintegy 10 000 embert foglalkoztat. A Lego a 20. század legsikeresebb játékává nőtte ki magát, a gyermekjátékok körében ma is az egyik legkeresettebb termék.

Az alapkészletek mellett a vállalat már évtizedek óta rárepül a popkulturális aktualitásokra, és különböző filmes szetteket is piacra dobnak. Ezek közül kerülnek ki általában a legdrágább verziók, emlékezzünk csak vissza a néhány hónapja bemutatott Star Wars-űrhajóra, amelynek új ára 230 000 forint volt.

A most összegyűjtött legószettek ára ennél sokkal húzósabb, és nem is új kiadásokról beszélünk, sokkal inkább gyűjtői darabokról. Az árak dollárban szerepeltek, az aktuális árfolyammal számoltuk át őket magyar forintra.

Harry Potter-kollekció

3,2 millió forint

A teljes Lego Harry Potter-kollekciót kínálja eladásra egy lelkes rajongó, aki pluszban az összes filmes figurát is beszerezte a készlethez, amelyet valaha hivatalosan kiadott a LEGO.

5 legókészlet, amelynek árából új autót is vehetnénk 2

Ritka repülőgép

3,2 millió forint

Ez a 2012-es Piper airplane egy hihetetlenül ritka, mindössze 53 darabos széria része, annak is a 6. példánya, ami a dobozon is fel van tüntetve.

Állítólag ez volt az első olyan legó, amelyet kimondottan gyűjtőknek szántak és a fotón is látható átlátszó műanyag dobozba csomagoltak. Plusz a szériát tervező Mel Caddick is ellátta szignójával a dobozt, hogy még különlegesebb legyen.

5 legókészlet, amelynek árából új autót is vehetnénk 3

A kockákból a dániai Billundi repülőtér egy részét lehet felépíteni, az első gép pedig, amely erre a reptérre leszállt Godtfred Kirk Christiansen (A Lego alapítójának fia) Pipere volt.

Az 1960-as években született meg az ötlet az európai légi forgalom emelkedése miatt, hogy repülőteret kellene építeni Billundban. Az építkezés 1964-ben egész évben folyt, és az első járat még abban az évben, november 1-jén felszállhatott. Az első terminál 1966-ban készült el. Az első menetrend szerinti járatot az SAS indította: naponta repülte a Billund és Koppenhága közötti belföldi útvonalat. Az első nemzetközi (charter) járat tengerészeket vitt egy hajóhoz Észak-Olaszországba. Rövid időre rá a teherszállítás is megkezdődött.

 

 

 

 

 

Legoland kockák

3,5 millió forint

Itt bizony nem kevesebb mint 1400 darab (darabja 2500 forint), feliratozott, eredeti, 2x4x3 centis Legoland-kockát kínálnak eladásra. A gyűjtői vonalat ebben annyira nem látom, de valakinek, valahol biztosan megér ennyit. Vagy nem…

5 legókészlet, amelynek árából új autót is vehetnénk 4

Dedikált Millennium Falcon

3,9 millió forint

A lista ezüstérmese ismét egy limitált, szignózott példány, méghozzá a Star Wars-filmek híres Millennium Falconja. Összesen 231 darabot dedikáltak a 7000 építőelemből álló szett dizájnerei, Jens Krovnold Frederiksen és Micheal Lee Stockwell.

Állítólag ez volt a valaha készített legnagyobb legókészlet.

5 legókészlet, amelynek árából új autót is vehetnénk 5

Szuperhősök és Azog

4,7 millió forint

A lista legdrágább tétele nem egy készlet, hanem öt különálló, gyűjtői dobozban elhelyezett figura, amelyekből rendkívül keveset készítettek. Kiadásuk éve 2013.

Azogb a Pusztítóból (A Hobbit gonosz orkja) 100 darab készült, a Fekete Supermanből és a Zöld Íjászból 200-200 darab került forgalomba, míg Spidermanből és Spiderwomanből 350-350 darab.

5 legókészlet, amelynek árából új autót is vehetnénk 6

Csak összehasonlításképpen: egy vadonatúj, elég jól felszerelt Dacia Duster már 4,25 millió forintért a miénk lehet, de ott van még mondjuk a Suzuki Swift, amelynek a legolcsóbb verzióját 3,4 millióért vihetjük haza listaáron. Ha pedig a használt autók között nézelődünk, ennyi pénzért már egészen jó élményautót vásárolhatunk, például egy remek állapotban lévő Mercedes CLK kabriót vagy coupét.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?