Belföld, Hírek

Maruzsa Zoltán: „Szeptembertől rendes, hagyományos, normális tanév kezdődik”

Az államtitkár optimista. Arról is beszélt, hogy a digitális oktatás tapasztalatait is felhasználják majd.

 

 

 

 




 

Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást a köznevelési államtitkár.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában már a szeptemberben kezdődő új tanévről is beszélt.

Közölte, hogy szeptemberben a tervek szerint hagyományos tanév kezdődik, de nem a megszokott rendhez térnek vissza, hanem felhasználják a digitális oktatás tapasztalatait is.

Hangsúlyozta, hogy pozitív tapasztalataik voltak a digitális oktatással kapcsolatban, és hogy a tanárok ki tudtak próbálni élesben olyat is, amit eddig talán nem.

Azt mondta, hogy bár pozitív a digitális oktatással kapcsolatban, abból a szempontból visszatérnek a hagyományos oktatáshoz, hogy megtartják annak erősségeit: a közösségépítést és a tanár-diák személyes kapcsolatot.

„Abban bízunk és minden jel arra mutat, hogy szeptembertől rendes, hagyományos, normális tanévet tudunk kezdeni.”

 

 

 

A gyerekeknek szervezett táborokkal kapcsolatban Maruzsa Zoltán azt mondta, hogy június 16-ától van lehetőség táborok szervezésre, ez egy generális szabály. Ettől különbözik a június 2-ától jelentkező menetrend, ami az oktatási intézményekben tartott napközis táborokra vonatkozik.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a kollégiumok a tanév végéig zárva vannak, de ezt követően bérelhetőek lesznek nyári táborok számára.

Két budapesti iskola bejelentette, hogy vége az iskolának- Maruzsa ennek kapcsán elmondta, hogy ők egy intézményről tudnak, amiben egy félreérthető levél ment ki, de szerinte erre nincs jogszabályi lehetősége az intézményvezetőknek, a tanév rendje törvényileg meg van határozva.

Maruzsa Zoltán azt mondta, nem tudnak olyan diákról vagy tanárról, aki az érettségi közben kapta volna el a koronavírus-fertőzést.

Az államtitkár arról is beszélt a műsorban, hogy a kormány júliustól folyósítja a pedagógusoknak a korábban megígért béremelést, szerinte ez is egy gesztus, mert látott már olyat korábban, hogy válsághelyzetben visszatáncoltak ígéretek mögül kormányok. Azt mondta, megvizsgálják, tudják-e még honorálni a tanárok plusz munkáját, de ígéretet nem szeretne tenni.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?