Életmód

20 ember megmutatta a számára legérdekesebb dolgokat – és ezek nem arany meg gyémánt cuccok

Az 1930-as években a tudósok rájöttek, hogy a rossz emlékeket gyorsabban elfelejtjük, mint a jókat. Ez segít nekünk könnyebben kezelni a kellemetlen helyzeteket és megőrizni az optimista életfelfogásunkat. Persze a kellemes emlékek sem tartanak örökké, de az emberek általában gondoskodnak róla, hogy néhány fénykép vagy emléktárgy segítségével felejthetetlenné tegyék ezeket a pillanatokat.

 

 

 

1 ,,Ezt a takarót egy szívműtét után adták a lányomnak. Egy nagymama kötötte, aki elvesztette az unokáját, de továbbra is segítséget nyújtott másoknak.”

2 ,,Ezt az anyámról készült portrét a fiam festette, amikor 16 éves volt.”

3 ,,Ezek a nagyszüleim poharai. A 6-os készletből már csak 2 maradt, de annyira szeretem őket, hogy még tetoválást is készítettem a mintájukkal.”


4 ,,Ezek a fülbevalók a nagymamámé voltak, és azt tervezem, hogy az esküvőmön is hordani fogom őket.”

5 ,,A dédnagyapám naplója, amit az első világháború alatt írt.”

6 ,,A köves karkötő jelképezi nekem a férjemet és a lányaimat. A másik karkötőn a „szeretlek, anyu” felirat olvasható az elhunyt édesanyám kézírásával.”

7 ,,Ez a fotó az én kincsem. Mindig magamnál tartom.”



8 ,,A nővérem úgy döntött, hogy azzal a táskával megy ma egy partira, amit a nagymamánk házában találtunk. Egy levelet is találtunk mellette, miszerint majdnem 82 évig volt ott érintetlenül.”

9 ,,Ezt a kis babát a kedvenc művészem, Edward Gorey készítette. A 90-es években vettem annak ellenére, hogy piszkosul szegény voltam, és nem engedhettem volna meg magamnak.”

10 ,,Ezeket a görkorcsolyákat anyám hordta még az 50-es években, amikor gyerek volt. A házában találtam, miután elment.”

11 ,,A nagymamám csészéje. Amikor gyerek voltam, azt sem engedte, hogy megérintsem, de most már megtehetem, amikor csak akarom.”

12 ,,Amikor 8 éves voltam, apámnak nem volt pénze virágot venni anyámnak, ezért ezt a képet festette neki. Már több mint 40 éve őrzöm.”

13 ,,Ezt a Harry Potter-stílusú takarót még az anyám készítette nekem 2016-nan. Nagyra értékelem, mivel a könyvek mindig is nagyon fontosak voltak számomra és a gyermekeimnek is.”

14 ,,1992-ben szinte mindent elvesztettem egy lakástűzben. Ez a kerámiamacska volt az egyetlen, amit megtaláltunk a romok alatt.”

15 ,,Ez a takaró régi pulóverekből készült. Akkor vettem, amikor kemoterápiára jártam. Végül legyőztem a rákot, és ez a takaró számomra mindig is a szeretet és az erő szimbóluma marad.”

16 ,,A nagymamám ezt a hímzést készítette az 50-es években. Most tökéletesen beleillik a házamba.”

17 ,,Apám trombitája, amin a 40-es években játszott.”

 

 

 

 

 

18 ,,A Dumbo-m már 42 éves. A nagymamám még takarót is kötött neki. Elvesztette a kalapját, leszakadt a szeme, de ő egy öreg, bölcs plüssjáték.”

19 ,,Ezen a képen a 2 éves kislányom látható, aki a hosszú kezelések után először állt lábra.”

20 ,,Jegygyűrű és a szüleim fényképei. Korán házasodtak és korán váltak, de ez egy bizonyíték rá, hogy egyszer szerették egymást.”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?