Belföld

Győrfi Pálról neveztek el egy tortát, aminek „otthon íze van”

Egy komáromi cukrász műve a házias ízvilágú sütemény, a tetején lévő díszítés pedig a mentőautó színeivel készült.

 

 

 

 


Győrfi Pált eddig is sokan ismerték, de a koronavírus-járvány miatt talán ma már nincs is olyan ember az országban, akinek ne lenne ismerős a neve. Sokan biztosan kívülről fújják már az Országos Mentőszolgálat szóvivője által elmondott óvintézkedéseket, és nem igazán van olyan kommunikációs csatorna, ahol ne találkoznánk az arcával.

De ha nem lenne elég az országos ismertség,

Győrfi Pál már azzal is dicsekedhet, hogy egy tortát neveztek el róla. Ezt egy komáromi cukrásznak köszönheti, aki egy különleges, „otthon ízű” tortát alkotott, és a Győrfi Pál mentős torta nevet adta neki – szúrta ki a Blikk.

Az „otthon ízt” a házias ízvilág adja, aminek fő eleme a szilva és a dió. A tetején lévő díszítés piros és sárga színű, ami a mentőautót szimbolizálja.

A helyi tévé számolt be a nem mindennapi süteményről, amit stílusosan a komáromi mentőállomással közösen mutattak be. Sztaracsek Ádám elmondta, hogy a Maradj otthon szlogen és az egyik vendég ötlete inspirálta a tortát.

A cukrászdában már korlátozott mennyiségben kapható a süteményt. Az ebből származó bevételt a komáromi mentősöknek, illetve a járvány elleni helyi védekezésnek ajánlja fel.

A helyi mentősök már megkóstolhatták a tortát, nekik nagyon ízlett. A cukrász elmondása szerint Győrfi Pál örömmel fogadta, hogy róla nevezte el az édességet, és már alig várja, hogy megkóstolja.

 

 


 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?