Autó, Érdekes, Kreatív

Egy Lada hatlövetű helikopter géppuska kipufogóval

Ismét alkottak az őrült orosz autótunerek: a Garage 54-nél ezúttal egy Lada kipufogóját építették át.

 

 

Annyira értek a helikopterek fedélzeti fegyverrendszereihez, mint tyúk az ábécéhez. Szóval semennyire. De van egy hatlövetű géppuska, ami sokszor feltűnik a filmekben és amiről annyit tudok, hogy baromi jól áll Arnold Schwarzenegger kezében, amikor Terminátort játszik, de eredetileg katonai helikopterekre való. Ja, és elég ütős fegyver, de tudásom ebben ki is merül. És akkor most itt van ez a Lada, aminek a kipufogója egy ilyen fegyverre hasonlít. Mit is mondhatnék erre?

Garage 54 helikopter géppuska kipufogós Lada

Nos igen, a már jól ismert orosz Garage 54 csapata ismét alkotott. Ők azok, akik reggeltől estig, munkát és energiát nem sajnálva reszelgetik őrült kis autós projektjeiket. Volt már minden, amit el tudsz képzelni és az is, amit nem: főztek már autót köbméteres kondérban, iPhone-okat használtak fékbetétként egy Land Cruiserben, építettek Tesla Cybertruck-replikát Uazból, csináltak gőzgéppel hajtott Lada Samarát, kreáltak három motorral hajtott, összesen 12 hengeres Ladát, szereltek négy kipufogódobot egy Fiat Uno motorjára és még hosszasan sorolhatnám.


Garage 54 helikopter géppuska kipufogós Lada

Ezúttal egy többször átépített, sirályszárnyas Ladára szereltek fel egy hatlövetű helikoptergéppuskára hasonlító kipufogót. Kreativitásból (és unalomból) valószínűleg nincs tehát hiány náluk. Az autó eleve nagyon badass, illik is hozzá az új kipufogó. Érdekesség, hogy egy fából készült kipufogót cseréltek le az újra, tehát ez már a sokadik rendszer a kocsi alatt. Állítólag a fából készülttel is meg voltak elégedve, legalábbis nem gyulladt meg a forró kipufogógázoktól sem. Az új ötlet megszületésétől az elkészült kipufogóig néhány órás flexelésen, fúráson, köszörülésen és hegesztésen át vezetett az út. De ahelyett, hogy a számat tépem, nézd meg inkább az alábbi videót, amiből kiderül, hogyan csinálták:



 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?