Belföld, Hírek

„Nem egészségügyi felhasználásra” felirattal érkeztek védőeszközök Kínából egy korábbi jobbikos képviselő szerint

A jelenleg független Bencsik János kérdéseket is intézett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez. De van, aki szerint ez a normál besorolás.

 

 

 

 




Bencsik János, korábban jobbikos, most független képviselő szúrta ki tegnap, hogy a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent cikket egy olyan doboz képével illusztrálták, amelyre kínai nyelven az van írva, hogy „NEM EGÉSZSÉGÜGYI FELHASZNÁLÁSRA”. Neki kínaiul tudó ismerősei erősítették meg, hogy valóban ez van a dobozra írva.

A cikkben felsorolják, hogy az elmúlt héten mi minden érkezett Magyarországra Kínából. Egy hét alatt 9 820 600 maszkot szállítottak Magyarországra, a járvány kitörése óta összesen 86 247 290-et. Ezen felül még 62 500 150 maszkra van szerződéses állomány – közölte a miniszter, hozzátéve: a múlt héten 215 lélegeztetőgépet is importált Magyarország, és megkezdődött a készülékek működéséhez szükséges eszközök beszállítása is, így például jött 900 betegőrző-monitor és 120 központi monitor.

Védőfelszerelésekből – izolációs köpenyekből, sapkákból, kesztyűkből, arcvédőkből – 20 096 845 termék érkezett az eltelt egy hétben, így eddig összesen 51 498 105, és még van szerződéses állomány 8 086 991 darabra.

Egy komment szerint nincs ebben különlegesség:

„Minden szimpátia mellett: a világon használatban levő KN95/N95/FFP2 maszkok túlnyomó többsége nem egészségügyi, hanem civil besorolású. Ennek az az oka, hogy baktériumkolóniák áteresztésére nincsenek külön tesztelve. Ettől még a koronavírust terjesztő aeroszolokat és cseppeket pontosan ugyanolyan hatékonysággal szűrik, mint orvosi társaik. Lehet, hogy elsőre rejtélyesnek tűnik, de igazából semmi különleges nincs ebben a képben: civil besorolású védőmaszkokat tartalmaz, melyeket a műtőkön kívül szinte mindenhol hatékonyan lehet alkalmazni” – írta az egyik hozzászóló a poszt alatt.

 

 




 

A képviselő mindenesetre írásbeli kérdést nyújtott be Szijjártó Péternek:

  • – Mi található a fotón látható dobozban?
  • – Pontosan hány és milyen típusú nem egészségügyi felhasználású termék érkezett eddig Magyarországra?
  • – Ezekkel a termékekkel mi a kormány célja?
  • – Mennyit költöttek eddig, és mennyit terveznek költeni a jövőben ezekre a termékekre?

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?