Belföld, Hírek

A kormány úgy gondolja: itt az idő, hogy visszaálljon a megszokott élet – Itt vannak a részletek!

A szabályozásokkal kézben tudjuk tartani a járványt. Eljött az idő, hogy az emberek megszokott életét és a gazdaság válság előtti működését – amennyire lehet – helyreállítsuk – írja ma délelőtti Facebook bejegyzésében Magyarország Kormánya.

 

 

 

 




Bár részletekről nem tesznek említést, de a bejegyzés szövege erősen összecseng a Magyar Nemzet értesüléseivel – melyekről a Blikk is beszámolt – mi szerint május elején enyhítések léphetnek életbe, lazítanak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon.

Ahogyan arról mi is is hírt adtunk májusban újra kinyithatnak azok az üzletek, amelyek vásárló híján hetek óta zárva tartanak, például a ruha- és a cipőkereskedések, a játék- és a könyvesboltok

A belföldi turizmus beindítása érdekében májusban emellett fokozatosan kinyithatnak a szállodák, éttermek, kávézók. Vendégeket azonban csak szigorú szabályok betartása mellett fogadhatnak: kötelező lehet az arcmaszk használata, a távolságtartáshoz a cégeknek biztosítaniuk kell a körülményeket, például az asztalok elhelyezésével.

A szabályozásokkal kézben tudjuk tartani a járványt. Eljött az idő, hogy az emberek megszokott életét és a gazdaság válság előtti működését – amennyire lehet – helyreállítsuk.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. április 28., kedd

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?