Életmód, Kreatív

20 praktikus trükk, amit az internetfelhasználók osztottak meg egymással

Ma már nem feltétlenül szükséges az idősebb generációkat zaklatnunk, ha háztartási trükkökre szomjazunk. Elég csupán fellátogatnunk az erre szakosodott internetes közösségekbe, ahol az internetezők milliói osztják meg egymással nap mint nap a saját maguk által vagy éppen szüleiktől tanult praktikákat. Az alábbi listán 20 ilyen háztartási tanácsot gyűjtöttünk most össze, melyek egy nap még nekünk is jól jöhetnek majd.

 

 

 

1 Ha a felsőnk nem marad úgy, ahogy szeretnénk, de van kéznél két apró fülbevalónk, akkor könnyedén és elegánsan orvosolhatjuk a problémát.

2 Ha az autó rádiója elromlik, a telefon hangszórója pedig nem elég hangos. Nyilván nem örökké tartó megoldás, de még mindig jobb, mint csendben utazni.

3 Hogyan együnk Cheetost úgy, hogy ne legyen tőle fűszeres a kezünk.


4 Ha gyorsan kell kivasalnunk az ingünk gallérját, egyszerűen használjuk a hajvasaló gépet.

5 Ne dobjuk ki az illatukat vesztett régi illatosítóinkat, csöpögtessünk inkább rájuk egy kevés illóolajat és ismét hetekig használhatjuk majd.

6 A világ legegyszerűbb karácsonyfadísz-tartója: kettéhajtott gémkapocs.

7 A régi kontaktlencsetartókban számtalan dolgot vihetünk magunkkal utazás közben, például különböző krémeket.



8 Hogyan tartsuk meg a Tacot egy villa segítségével.

9 Ha például konnektort szerelünk vagy fúrunk a falon, csak ragasszunk egy borítékot az érintett terület alá a képen látható módon és sokkal kevesebb lesz a szemét a padlón.

10 A jobb és bal fülhallgató gyors és kényelmes megkülönböztetése érdekében használjunk különböző színű szilikon párnácskákat.

11 Némely szállodában nincs szükség a kulcskártya behelyezésére a kapcsolóba ahhoz, hogy világítást kapcsolhassunk a szobában, elég csupán egy azonos méretű tárggyal kipeckelnünk.

12 Az ablak és ajtókeretek hatékony tisztításához készítsünk mini-lapátot alufólia segítségével, majd egy ecsettel söpörjük rá a piszkot.

13 Ha a vásárolt zuhanyfüggönyünk túl rövid, ne essünk pánikba: egyszerűen toldjuk meg egy-két plusz tartókarikával, amíg megfelelő méretű nem lesz.

14 Ha nincs akasztó a nyilvános WC-ben, de nekünk nagyon nagy szükségünk lenne rá, használhatjuk például a kulcsunkat.

15 Tegyünk egy jégkockát a gabonapelyhünkbe, hogy a pelyhek tovább maradjanak ropogósak.

16 Ha belefáradtunk, hogy a korosodó laptopunk töltője folyamatosan kicsúszik a helyéről, akkor használjunk tépőzárat.

17 Műanyag vállfából zacskózáró.

 

 

 

 

 

 

18 Bármelyik műanyag tárolóból készíthetünk ilyen kreatív fonaltartót.

19 Ha fel kell fúrnunk valamit a falra és fontos, hogy pontosak legyenek a csavarok/szögek, akkor használjunk megjelölt tapétaragasztót.

20 Hogyan kössünk nyakkendőt 5 egyszerű mozdulattal.

Brilliant!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?