Életmód, Érdekes

14 dolog a régi Szovjetunióból, amiről még nagyanyáink meséltek nekünk

Nagyanyáink nagyon sokat meséltek nekünk a régi korokról és azokról a dolgokról, amiket akkoriban csináltak. Számos házi praktika bizony onnan származik, például, hogy az ablaküveget úgy lehet csíkmentesen megtisztítani, ha újságpapírral töröljük át a felületet. Valószínű erre mindenki emlékszik. Ám ezeken kívül nagyon sok más dolgot is csináltak akkoriban a nők, ami ma már természetesen nem jellemző, hisz számos eszköz azért jött létre, hogy megkönnyítse a mindennapokat. Viszont akkoriban az embereknek nem volt olyan sok pénze, ezért semmit sem pazarolhattak el, vagy dobhattak ki. Mostani posztunkban 14 olyan dolgot mutatunk be, melyek a régi Szovjetunióban élő emberekre volt jellemző.

 

 

 

1, Az ablakokat egy újságpapír segítségével lehet csíkmentesen megtisztítani.
2, Régen, mikor nem volt már az embereknek hálós zsákja, harisnyazoknikban, nadrágokban tartották a hagymákat.
3, Annak idején az emberek kimosták a reklámszatyrokat, annak ellenére, hogy akkoriban még nem terjedt el annyira az újrahasznosítás.
4, Annak idején nem mindenkinek volt pénze arra, hogy nyalókákat vásároljon a gyerekének, ezért ilyen kanalas megoldással készítették el a házi nyalókát.



5, A régi Szovjetunióban a nők egy picike rúzst sem pazaroltak el, ezért egy fogpiszkáló, gyufa segítségével kanalazták ki a maradékot.
6, Annak érdekében, hogy megóvják magukat az égési sérülésektől egy parafadugót dugtak a fedő fogója alá.
7, A nagyszüleink és az ő szüleik semmit sem pazaroltak. Ha valamilyen ruhadarabjuk elszakadt, akkor újra és újra megfoltozták, ahogy az a képen is látszik.
8, Akkoriban mindenkinek erős hajszála volt, ami tökéletesen alkalmas volt a harisnyák megvarrására.
9, Magyarországon mindenki a házi pálinkára esküszik a Szovjetunióban pedig az úgynevezett kombucha tea számított igazi gyógyszernek. Állítások szerint minden betegséget elmulasztott.
10, A régi korok asszonyai a Szovjetunióban nem a boltból szerezték be a sűrített tejet, hanem maguk készítették el.
11, Ha fertőtleníteni akarták a ruhákat, akkor nemes egyszerűséggel bedobták őket a lobogó vízbe, jó alaposan megkeverték, majd kivették.
12, Annak idején nem volt arra pénz, hogy a régi, berepedt ablakokat megcsináltassák, ezért ragasztószalaggal tömték be a repedéseket.
13, Ők maguk készítették el a szobákat elválasztó függönyöket, cukorkacsomagolásokból és gemkapcsokból.
14, A régi, már nem használt szappanokat ahelyett, hogy kidobták volna, fogták összegyűjtötték és egy nagyot főztek belőle.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?