Állat, Életmód

Miközben az emberek otthon ülnek, az állatok elkezdték visszavenni a nagyvárosokat – vaddisznók, hattyúk és delfinek lepték el a városokat

A koronavírus miatt elrendelt karantén miatt az emberek kénytelenek otthon maradni, ami azt jelenti, hogy minimálisra csökkent a tömegközlekedés és minden olyan dolog a nagyvárosokban, amely képes elriasztani az állatokat az ember lakta területekről. Bár az emberek haza kényszerültek, az utcák ettől még nem váltak üressé, csak egyszerűen az állatok vették át az emberek szerepét. Japánban szarvasok játszanak a belvárosi parkokban, Olaszországban már nemcsak hattyúk, de vaddisznók is ellepték a nagyvárosokat, Thaiföldön pedig a majmok kezdték el felforgatni az egyébként lakosoktól és turistáktól hemzsegő utcákat.

 

 

 

 

 
 

A világ számos országában bevezetett kijárási tilalom miatt a levegő minősége javulni kezdett, az állatok pedig úgy döntöttek, hogy kiélvezik kicsit az embermentes nagyvárosokat.

Japánban a szarvasok eddig a nagyvárosokon kívülre voltak szorulva, de ma már bátran betérnek azokba, hogy megharapdálják kicsit az utcákon található finom bokrokat és virágokat.

 

 

 

 
 

 

 

 

Velencében váratlanul hattyúk tűntek fel a lagúnákban.


Azokban a lagúnákban, amiknek a vize egyébként annyira tiszta lett a motorcsónakok és az emberek eltűnését követően, hogy újra látni lehet a bennük úszkáló tengeri élővilágot.

 

 

 

 
 

 

 

Miután a komp- és hajós forgalom leállt, valamint az emberek eltűntek a kikötőből, Cagliari város partjainál a delfinek szinte „kimásznak a partra”, annyira élvezik az embermentes életet.

Rex Chapman🏇🏼 on Twitter

Without the traffic of ships and ferries, dolphins have reappeared. Sardinia, Italy 🌎❤️🇮🇹 https://t.co/9HrpyDJnAU


A római szökőkutaknál eddig mozdulni sem lehetett az emberektől, most viszont a kacsák kezdik belakni azokat.

Egy olasz nagyváros sétálóutcájában vaddisznókat fotóztak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy másik olasz városban juhok sétálgatnak az úton.

Thaiföldön a majmok komolyabb problémát okoztak, mint bárki is gondolta volna: mivel eltűntek az eddig őket etető turisták, ezért csoportosan, feldühödve (és éhesen) terrorizálják a thaiföldi városokat.

 

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?