Külföld

A szakértőknek be kellett jelentenie, hogy a kokain sem véd a koronavírus ellen

Merthogy valakik így próbáltak védekezni.

 

 

 

 

 
Francia tisztviselők egy eléggé meglepő felhívást tettek közzé, miszerint a kokainszippogatással nem lehet védekezni a koronavírussal szemben. A felhívást a Twitteren osztották meg, az ország egészségügyi minisztériuma szerint a kokain minden formájában ártalmas, a vírussal pedig egyáltalán nem veszi fel a versenyt.

Franciaországban a járvány miatt egyre több féligazság és hazugság terjed a neten, éppen ezért a kormány már egy egész weboldalt dedikált annak, hogy ezeket a hiedelmeket megdöntsék, írja a Metro. A kokainról szóló álhírek azonban minden eddigi mémnél és hazugságnál gyorsabban terjedtek a francia oldalakon, igazából a franciák is csak a fejüket vakargatják a hírek terjedésének láttán.

A helyzetet az sem segítette, hogy azok, akik egyből levágták, hogy hülyeség a kokainnal való védekezés, olyan mémeket gyártottak, amelyek még több emberhez jutottak el. Sokan közülük még ekkor sem fogták fel, hogy viccről van szó, így egyre többen kezdtek hinni a kokain csodatévő erejében. Az országban egyébként azt is pletykálgatni kezdték, hogy az a legjobb védekezési módszer, ha valaki rendszeresen lepermetezi magát hipóval, vagy alkohollal.

 

 

 

A franciáknál eddig több mint 1800 ember betegedett meg a koronavírus miatt, 33-an pedig már az életüket vesztették. A kormány megtiltotta az 1000 vendégnél többet számláló eseményeket, hogy lassítsák a vírus terjedését. De itt még nem érnek véget a furcsa híradások,  a tiltás ellenére hupikék törpikék rajongók a fejükbe vették, hogy összehozzák a törpök legnagyobb gyűlését.

Vasárnap több mint 3500 ember öltözött törpének, így megdöntötték az eddigi Guinness világrekordot.

 

 

 

 

forrás: ugytudjuk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?