Belföld

Kiderült, kik most a legnépszerűbb magyar politikusok

A mezőnyt továbbra is Áder János vezeti, mögötte Orbán Viktor a második.

 

 

 

 

 


Továbbra is Áder János köztársasági elnök vezeti a Medián politikus-népszerűségi listáját, Orbán Viktor a második -írja a HVG.hu. A teljes, részletes listát a lap nyomtatott verziója közli.

A kormányoldal politikusai általában népszerűek, ennek többek közt az az oka, hogy a válaszadók közt több a Fidesz-szavazó.

A kormánypárti politikusok kedveltségi átlagpontszáma 39, az ellenzékieké 30. Áder János népszerűségi indexe 52, míg a miniszterelnöké 49 százalékos – írja a lap.

Az ellenzéki oldal népszerűségi listáját Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter vezeti.

A fővárosi vezető 43 pontjával ugyan egy ponttal elmarad a hódmezővásárhelyi polgármestertől, de míg Karácsony ismertségi indexe 90 százalékos, addig Márki-Zayt a megkérdezettek 73 százaléka ismerte.

 

 

 

 

Az ellenzéki oldal további három legnépszerűbb tagja mind momentumos: Donáth Anna, Fekete-Győr András és Cseh Katalin 35 és 38 közötti százalékaránnyal.

A népszerűségi lista végén Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Kendernay János, az LMP társelnöke és Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom polgármestere áll – nekik az ismertségük sem mondható magasnak.

Nem sokkal előzi meg őket ugyanakkor a 96 százalékban ismert Gyurcsány Ferenc, akinek népszerűségi indexe ugyanúgy 24 százalékos, mint Kerpel-Froniusé.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?