Állat, Életmód

Szülinapi bulit szerveztek egy magányos macskának, de senki sem jött el rá

A szívszorító képektől remélik, hogy valaki beleszeret a csíkos cicába, aki az angliai menhely legrégebbi lakója.

 

 

 

 




Bár egy kóbor macskánál nem lehet pontosan tudni, mikor ünnepli a születésnapját, Monique számára mégis kitűztek egy napot a Battersea állatmenhely dolgozói – írja a Daily Star.

Azt remélték a rögtönzött bulitól, hogy hátha egy gazdijelölt is tiszteletét teszi az eseményen, és Monique végre megtalálja álmai otthonát.

Hiába díszítették fel a menhely egyik helyiségét, sajnos senki nem jött el Monique bulijára.

A dolgozók szerint ebben közrejátszhatott az is, hogy a Valentin-napon tartották az eseményt, így valószínűleg kevesebben értek rá aznap.

Monique egyébként a menhely legrégebbi lakója, nem véletlen, hogy gondozói mindent megtesznek, hogy végre gazdára leljen.

 

 

 

A csíkos cica 115 napja van a menhelyen, amely 5-ször annyi idő, mint amennyit egy macska átlagosan eltölt a menhelyen.

A menhelyi dolgozók szerint ennek az oka az lehet, hogy Monique az úgynevezett macska immundeficiencia vírussal küzd (FIV+). Ez a betegség ugyan nem gátolja abban a macskát, hogy hosszú és teljes élete legyen, a gazdáinak azonban az örökbefogadáskor bizonyítaniuk kell alkalmasságukat. Ez abban áll, hogy biztosítani kell a macskának a kijárást, ám mindezt úgy, hogy biztosan ne kerüljön kapcsolatba más macskákkal, akiket megfertőzhet.

„Monique egy csodálatos macska, amelyik olyan gazdit érdemel, aki hajlandó egy kicsivel többet tenni érte. Biztosíthatjuk róla, hogy megéri” – nyilatkozták a lapnak a macska gondozói.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?